MESSEHALLEN: Fotballhallen Sotra Arena rommet i 2023 alle de femti utstillerne på den første bergensmessen etter flere år med koronaavlysninger. Et tilsvarende utstillertall er meldt i år.

Det blir Straume-messe også i år

Sotra SK på Straume utenfor Bergen vil også i 2024 arrangere vinterlig båtmesse i idrettshallen Sotra Arena, men det er ennå ikke klart om Norboat Vest følger opp med ny flytende messe utpå våren.

Publisert Sist oppdatert

Hallmessene på Sotra har i en årrekke samlet hele den vestlandske båtbransjen under «Dra Til Sjøs»-paraplyen, men i fjor valgte en rekke aktører - da særlig innen storbåtsegmentet - å ta med seg det tradisjonelle navnet og igjen bli en flytende messe på Marineholmen like ved Bergen sentrum. 

Oppsplittingen skjedde relativt kort tid for innendørsmessen gikk av stabelen.  Dette skapte en hel del forvirring blant publikum ettersom arrangøren på Sotra gikk videre med et noe nedskalert messeopplegg under betegnelsen «Båtmessen», som jo har vært det folkelige navnet på messen, mens «Dra Til Sjøs» ble relansert av Norboat Vest i mai.

Også i år arrangeres «Båtmessen» på Sotra i regi av Sotra SK. Det skjer 8. - 11. februar, og så langt er i underkant av 40 båtbransjebedrifter- og organisasjoner med på arrangementet. 

Ifølge arrangørene er det båtrelaterte messeområdet på 7000 kvadratmeter, og nytt av året er at messen også vil omfatte el-biler og bobiler.

Hva så med den flytende «Dra Til Sjøs»-messen? Ifølge Thomas Nicolai Bjønness i Norboat er det ennå ikke tatt beslutning om denne blir gjentatt i 2024. 

– Vi kan likevel ikke utelukke det helt og må rett og slett få komme tilbake til dette, sier han til Båtmagasinet.