Dra til sjøs 2023:

MARINEHOLMEN: I år er Dra til sjøs tilbake til Marineholmen i Bergen.

Tilbake til Marineholmen

Det er messehelg midt i Vestlandets hovedstad. Her blir det en sjanse til å beskue et solid utvalg båter, primært i den større klassen.

Publisert Sist oppdatert

Med dette er også deler av den vestlandske båtbransjen tilbake på Marineholmen ved Bergen sentrum, med en flytende messe under det tradisjonelle «Dra til sjøs»-navnet.

I en årrekke har regionens båtbransje samlet seg om innedørsmesser i en fotballhall på Straume, men vinterens messe ble noe amputert da en rekke forhandlere som primært leverer større båter uteble. De ville heller å ta opp igjen tradisjonen med en flytende messe, noe som særlig for de største båtene er en langt rimeligere løsning enn hallutstillinger. Og da eiergruppene rundt Dra til Sjøs-konseptet trakk seg ut, måtte arrangørene på Sotra bytte navn.

Helgens båtmesse på Marineholmen skjer i samarbeid med Norboat Vest, og målet er å få de samme rammene rundt denne båtmessen som for messene på Aker Brygge.

I tillegg til den flytende utstillingen er det satt opp et 350 kvadratmeter stort messetelt med båtutstyr og en del mindre båter. Messen er åpen til søndag kveld kl 1800, og inngangsbillettene koster hundre kroner per person.