Båtmessen 2023:

MESSEHALL: Bildet er fra Dra Til Sjøs 2019. Årets båtmesse arrangeres samme sted.

Sparker i gang messesesongen i vest

Nå inviterer den vestnorske båtbransjen til messe på Straume ved Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Messen åpner torsdag 9. februar og blir den første stormessen i vest på flere år, grunnet pandemien ble det hverken messer i 2021 eller 2022. I tillegg har messen nå skiftet navn fra tradisjonelle Dra Til Sjøs til rett og slett å hete Båtmessen.

Men innhold og publikumsrettede aktiviteter følger stort sett opplegget fra de tidligere messene, selv om det i år er noe færre utstillere enn årene før pandemien.

QUARKEN. Nytt, finsk merke på det norske markedet.
PRISVINNER: Askeladden C78 Cruiser.

Hovedutstillingen er i den store fotballhallen i Sotra Arena, mens de supplerende lokalene i den tilstøtende håndballhallen blir lørdag og søndag en «Åpen Hall» for barn, med blant annet hoppeslott og landhockey.

Rundt 50 utstillere har meldt sin ankomst til messen, som både er en klassisk båtutstilling og en kremmermesse med fine muligheter for en god handel av båtrelatert utstyr.

Norgeslansering av finske Quarken, den nye, lokalproduserte modellen Norbas P570 og Askeladden C 78 Cruiser er blant nyhetene i Sotra Arena. Sistnevnte modell er fersk prisvinner fra Boot Düsseldorf i klassen årets båt under åtte meter

NB-BASERT NYHET: Norbas P570.

Dørene er åpne til og med søndag, og som tidligere er det gratis adgang. Arrangørene oppfordrer besøkende til å benytte seg av Kystbygarasjen, der det er to timers gratis parkering og deretter kr. 12,- per påbegynte halvtime. Makspris for ett døgn er 70 kroner, og det går shuttlebusser til messehallen. Den som finner en ledig parkeringsplass ved messen betaler femti kroner for dette.