Beneteau Swift Trawler 48

Beneteau Swift Trawler 48: Rommelig halvplaner

Med sin nye Swift Trawler 48 har Beneteau skapt en rommelig og praktisk båt for de litt lengre turene. Trawler-båtene er solide halvplanere med mye plass og god rekkevidde.

Publisert Sist oppdatert

Stadig flere nordmenn kjøper trawlere, som i lang tid har vært en populær båttype i USA. Det er flere grunner, deriblant prisen og plassen. Europeiske produsenter som Beneteau har bidratt til å presse ned prisene kraftig på denne typen båter. Man velger trawler når man vil tilbringe mye tid om bord, og når man ønsker å dra på lange turer. I åtte-ni knop kan man marsje i dagevis med en trawler, og gjerne krysse Skagerrak eller Nordsjøen.

Det er god plass om bord på disse båtene, som er fra 35 fot og oppover. Du kan ta med deg sykler og joller. Trawlere er rett og slett suverene bobåter, med klassiske linjer og store dekksflater. De minner litt om små skip med sine brede dollbord og røslige dimensjoner.

GOD PLASS

Under dekk på Benetaus nye Trawler er det tre kabiner. I front er det en eierlugar med dobbeltseng med et tilstøtende baderom med wc og dusj.

På styrbord side midtskips er det en kabin med dobbeltseng og en stor garderobe. På babord side er det en tredje kabin med to enkeltsenger.

GJESTEKABIN

I gangen mellom de tre kabinene er det et bad med WC, dusj og håndvask. Det er med andre ord lagt mye vekt på komfort for dem som er på tur.

BYSSE:

På hoveddekket finnes en hyggelig salong, en bysse med en L-formet layout. Her kan man velge mellom induksjonstopp eller gassbluss. Det er videre et kjøleskap i full størrelse og et vinskap som har plass for opp til 23 flasker. Og for de varme dagene vil byssas isbitmaskin være et kjærkomment innslag.

Båtens flybridge er på hele 20 kvadratmeter og byr på to L-formede sofaer.

I første omgang leveres båten med en Cummins 380hk motor, og Beneteau Swift Trawler 48 har premiere på båtutstillingen i Düsseldorf i januar. Senere kommer en 425 hk motorisering.