Wellcraft utfordrer Norden

Beneteau-eide Wellcraft tar godt i både når det gjelder størrelse og motorisering med nyheten Wellcraft 355. Her har vi en franskeid amerikaner som frekt ber finnene opp til dans.

Den tradisjonsrike båtbyggeren i Michigan har også tidligere laget båter i de mer eksotiske klassene, mange av oss husker med skrekkblandet fryd synet av den pastelldress-kledde Miami Vice-duoen Crockett og Tubbs jakte gangstere i en Wellcraft 38 Scarab. Men 80-tallet er - heldigvis - forlengst over, og i tiårene siden har Wellcraft heller blitt forbundet med et bredt utvalg spreke, sportsfiskeorienterte konsollbåter.

Årets nyhet har heller ingen likheter med Wellcrafts klassiske, amerikanske hurtigløperne, snarere er det mye som tyder på at noen har kikket både en, to og tre ganger på nordiske merker som Axopar og XO.

Wellcraft 355 innleder uansett en helt ny klassesatsing fra fabrikken - og dette blir definitivt en sprek båt. Med trippelinstallasjon og maksimal motoreffekt på 1050 hestekrefter brytes den forgjettede femtiknopsgrensen, i en luksuriøs, tilsynelatende havgående turbåt med to lugarer og køyeplass til fire. Rederlugaren i baugen har i tillegg eget «en suite» baderom.

Bak nyheten står tre velkjente designere med opphav fra begge sider av Atlanteren: Amerikaneren Michael Peters, polakken Pawel Denert og italienske Camillo Garroni. Ideen bak det multinasjonale designteamet er ganske sikkert at Wellcraft 355 skal appellere til et bredt, internasjonalt publikum som ønsker en robust allbruksbåt med klart luksuspreg. Et publikum som dessuten har råd til å mate tre svære påhengsmotorer med bensin til 25 kroner literen eller mer.

Ytterligere tekniske detaljer om nyheten er ennå ikke offentliggjort og heller ikke prisene for Wellcraft 355 er kjent.