NOMINERT: Ibiza 911 kan bli kåret til Årets Motorbåt i Europa av ledende båtmagasiner

Ibiza 911 finalefeltet

Redaktørene av Europas ledende båtblader mener Ibiza 911 Explorer er blant Europas beste båter under ti meter.

Fem båter under ti meter lengde er nominert til den prestisjefylte utmerkelsen European Powerboat of the year 2021. I klassen under ti meter legger juryen vekt på feriemuligheter og familievennlighet, og gode løsninger for plassutnyttelse står sentralt. Øvrige kriterier er sjøegenskaper, innovasjon og pris.

Blant de fem båtene er norske Ibiza 911 Explorer og svenske Nimbus T8. De øvrige nominerte er Beneteau Flyer 9, BMA X266 og Boesch 860 . De nominerte båtene er nykommere på markedet, som juryen mener utmerker seg positivt.

Det er stor forskjell på de nominerte båtene her både i pris og funksjon. Norske Ibiza Explorer 911 er som navnet tilsier en styrhusbåt for tøff bruk gjennom hele året, og prisen ligger fra halvannen til to millioner kroner. Sveitsiske Boesch 860 er en klassisk runabout bygget i utsøkt treverk for kjøpekraftige kunder, og er eneste båt i dette feltet med innenbordsmotor.

Nimbus T 8 er en blanding av daycruiser og walkaround til litt over en million kroner, som ble lansert med stor suksess i fjor. Beneteau Flyer 9 Sundeck har startpris godt under en million kroner. Verdens største båtprodusent har også utviklet en walk around daycruiser, og denne kan felle ned skutesiden til badeplattform. Norsk importør av Flyer 9 er Erling Sande AS.

I juryen sitter redaktører i Europas ledende båtblader og båter er blitt testet av minst et av jurymedlemmene.

Normalt skjer prisutdelingen åpningshelgen på Boot-utstillingen i Düsseldorf, men på grunn av koronasituasjonen vil årets prisutdeling skje på skjerm, slik vi er blitt vant med gjennom foråret.

Båtmagasinet er blant de åtte båtmagasinene i juryen som hvert år kårer European Powerboat of the year, ofte omtalt som båtbransjens Oscar-utdeling.