TEST: Bella Falcon C7, Beneteau Barracuda 7, Finnmaster P6 og Ockelbo B21 Cab

TEST: Vi har testet fire styrhusbåter på mellom seks og syv meter.
TEST: Vi har testet fire styrhusbåter på mellom seks og syv meter.

Turbåtene som koster under 700 000

Styrhusbåter mellom seks og syv meter er populære volumselgere som fungerer bra med moderat motoreffekt. Vi har samlet et knippe med omtrent samme størrelse, men med ulike kvaliteter. Alle er bygd for utenbordsmotor, men prisen, kvaliteten på innredningene og støynivået skiller dem fra hverandre. Og vinneren er...

Publisert Sist oppdatert

Båtkonseptet egner seg både som lukkede transportbåter for mange personer eller som overnattingsbåt for et par. Men i dette segmentet, mellom seks og syv meters skroglengde, må også produsentene inngå en rekke kompromisser, ikke minst for å få en akseptabel ståhøyde i styrhuset. Og blir styrhuset for lavt, med en litt mer elegant profil, så kan man også få problemer med høyden på dørene i for- og akterkant av styrhuset. Dette var en løsning som ga minuspoeng på samtlige båter i denne testen. Dørene har en høyde på 130–140 centimeter og en bredde på knappe halvmeteren, så for en voksen person kan åpningen bli litt trang.

I tilsvarende båter for ti år siden var det ikke uvanlig med sterile plastoverflater i styrhuset, som lett ble fuktige av kondens-vann. Tre av våre testbåter, Bella Falcon, Finnmaster og Ockelbo hadde samtlige imponerende innredninger med elegant polstring i tak og skott, og det bidrar også til at en vesentlig del av motorstøyen elimineres. Kun 73 dBA målte vi i styrhuset på Bella Falcon C7 i 25 knop. Da kan man føre en normal samtale uten å anstrenge seg.

Samtlige testbåter kommer greit utrustet i standardversjon. Ockelbo er klart best og Beneteau enklest. En viktig detalj som finnes ombord i en styrhusbåt er vindusviskere, og da fortrinnsvis både på passasjer- og førersiden. Sikten forover er svært viktig, ikke minst når man sitter i et styrhus.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS