Bruktbåten: Bella 26 Falcon Fantino

Pioneren som fortsatt holder mål

En gang for riktig lenge siden lanserte finske Bella modellen 26 Falcon Fantino. En hypermoderne, rask, sjøsterk og linjelekker båt fra det ellers så utskjelte 80-tallet.

Publisert Sist oppdatert

Grunnlaget for nyheten var et DC-skrog med 22,6 graders V-bunn akter, signert racing-legenden Renato Molinari. Med overbygg ble daycruiseren forvandlet til en svært sportslig 26-fots familiebåt som la mer vekt på sjøegenskaper enn på oppblåste plassforhold. Med andre ord omtrent stikk motsatt filosofi av dagens masseproduserte, kontinentale styrehusbåter - men absolutt i tråd med modeller som henvendte seg til samme typer kunder, helt fra veteranene Viksund 750 Bravo og amerikanske Bayliner 2556 via noe nyere, nordiske båter som Yamarin 7440, Nidelv 750 Sport HT, Finnmaster 7050 og Skibsplast 730 HT. 

Suksessen var et faktum og Fantino skulle bli produsert i nær 30 år, med flere moderniseringer underveis. Et større ansiktsløft kom i 2008 og gjorde at klassikeren kunne leve videre helt til de siste båtene ble bygget for to-tre år siden. 

Falcon-navnet er nå tatt i bruk på Bellas nye aluminiumsbåter mens selve båttypen representeres av Bellas 700-serie. Men dette er hypermoderne påhengsmotormodeller. Bella leverer ikke lengre innenbordsmotorbåter etter at også 9000-modellen ble faset ut.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS