Eierkonsentrasjon i båtbransjen:

MARITIM KJØPER SEG OPP: Lars Jørgen Kopperud og Ketil Svennberg Jakobsen i Seatronic. Nå går storaktøren Norway Marine Supply AS inn på eiersiden i mossefirmaet.

Norway Marine Supply kjøper Seatronic

Norway Marine Supply AS, som eier den store båtutstyrskjeden Maritim har kjøpt deler av mosseselskapet Seatronic.

Publisert Sist oppdatert

Norway Marine Supply AS, som eier den store båtutstyrskjeden Maritim har kjøpt deler av mosseselskapet Seatronic.

Dette bekrefter styreleder Ketil Svennberg Jakobsen, som sammen med Lars Jørgen Kopperud driver Båtutstyr AS, eierselskapet bak Seatronic.

Men Svennberg Jakobsen understreker samtidig at oppkjøpet angår eierstrukturen i bunn og at det per i dag ikke er planer om endringer for hvordan de to forhandlersystemene opererer:

– Seatronic driver fint alene, men vi vil jo sammen jobbe for å ha gode rammebetingelser i et tøft marked, sier Svennberg Jakobsen til Båtmagasinet.

– Det blir stadig færre aktører på importsiden i bransjen. Er det ikke fare for at produktutvalget, særlig på elektronikksiden med dette blir mindre i norske butikker?

GRUNDER: Ketil Svennberg Jakobsen.

– Nei, planene er som sagt å videreføre vareutvalget. Både Seatronic og NMS er kjent for å ha et bredt varesortiment og mange merkevarer i sine fysiske butikker. Det er noe vi erfarer at kundene liker og absolutt noe vi skal fortsette med. Det er viktig for meg å presisere at Seatronic skal fortsette med samme navn, profil og sortiment, og at både jeg og Lars Jørgen skal fortsette som deleiere og topp motiverte ansatte, sier Svennberg Jakobsen.

Seatronic har et stort butikkutsalg i Moss og tilbyr kunder over hele landet tilgang til en omfattende nettbutikk med rundt 7000 artikler. Maritim-kjeden er på sin side Norges største båtutstyrskjede, med butikker i Bergen, Karmøy, Stavanger, Kristiansand, Arendal og Tønsberg, samt to butikker i både Oslo og i Fredrikstad.

Hovedkontor med lager og nettbutikk ligger i Arendal, der også nettbutikken administreres. Norway Marine Supply, som eies av svenske Hjertmans Sweden AB, driver i tillegg en proffhandel i Arendal under eget navn og omsatte for over 200 millioner kroner i 2021.