Cannes Yacthing Festival 2022

KOSTER: Windy SLR 60 har en prislapp på 25 millioner kroner.
TØRR: Windy 60SLR er bygget for minst mulig sprut inn i båten.
IPS: Windy 60SLR er utstyrt med tre IPS som hver yter 650 hestekrefter
Badet er bygget i karbon. Vannlek er en vesentlig del av båtbruken.
CHASEBÅT: Windy 60SLR er bygget for å dra på turer fra moderskipet.

Windy for de aller rikeste

Med 4250 liter diesel på tankene har Windy 60SLR en rekkevidde på 850 nautiske mil. Man kan overnatte i 60 foteren.

Publisert Sist oppdatert

Cannes, Frankrike

Cannes Yachting Festival er utstillingen for elegante daycruisere og ekstragavante yachter. Sola speiler seg i sorte Windy 60SLR, som er noe av det største og flotteste som noen gang er bygget av den norskeide båtprodusenten. Windy eies av Trygve Hegnar, som også er styreleder i selskapet.

Windy 60SLR er spesialbygget for eieren i Västervik i Sverige. Han har fått den tilpasset stilen på den 60 meter lange seilyachten som denne chasebåten tilhører. –Eieren bruker båten på utflukter fra yachten, som skal gå i Stillehavet, der det kan være langt mellom øyene, forteller Knut Heiberg-Andersen i Windy-styret.

Båten er konstruert for å kaste bølgespruten ut fra skroget for å holde mannskapet så tørt som mulig i fart i høy sjø. Rekkevidden på 850 nautiske mil tilsvarer to turer frem og tilbake over Nordsjøen fra Bergen til Shetland uten å tanke.

Windy 60SLR er ikke en one-off båt. Fire eksemplarer er solgt, men ingen til Norge. Båten koster 25 millioner kroner før merverdiavgift, får vi opplyst. Alle kundene hittil er superyachteiere.

Windy 60SLR er utstyrt med tre IPS-maskiner fra Volvo Penta, som hver yter 650 hestekrefter. Marsjfarten ligger rundt 25 knop, mens toppfarten er 42 knop. Se video av avdukning og prøverkjøring av båten her.

Båtmagasinet-redaksjonen er på plass i Cannes, og de nærmeste dagene må dere lesere holde ut med at vi rapporterer om det søte Middelhavsbåtlivet, som skiller seg en del fra det mer praktiske og nøkterne båtlivet vi kjenner hjemmefra.