JAKTES: USA vil beslaglegge oligarkenes yachter. Abramovichs megayacht "Eclipse" skal nylig ha blitt observert i Karibia.

USAs president vil beslaglegge yachter

Da USAs president Joe Biden talte til det amerikanske folket i natt, sa han blant annet at han vil beslaglegge russiske yachter.

Publisert Sist oppdatert

– Vi vil sammen med våre europeiske allierte finne og beslaglegge deres yachter, luksusleiligheter og privatfly. Til russiske oligarker og korrupte ledere som har svindlet til seg milliarder av dollar på dette voldelige regimet – nå er det nok, sa Biden under Sate of the Union-talen i Kongressen natt til onsdag 2. mars norsk tid.

Boattest.com har tidligere meldt at de russiske superyachtene har slått av AIS, og søker mot sikre havner, men superyachter er ikke lett å gjemme. En leser av boattest tipset i går redaksjonen om at Roman Abramovichs 163 meter lange megayacht «Eclipse» var blitt observert ved øya St. Martin i Karibia. Yachtens verdi er av engelske medier blitt anslått til 1,2 milliard britiske pund (ca 12 milliarder kroner).

EU har også fryst midlene til flere enn tolv av Russlands mest profilerte oligarker. Sveits meldte mandag at de følger EUs sanksjoner mot Russland. Ifølge Financial Times fikk dette storbanken Credit Suisse til å be investorer om å slette informasjon knyttet til de rikeste klientene. Banken skal ifølge avisen ha spesifisert sletting av «privatfly, yachter, eiendom og finansielle eiendeler forøvrig.