FØRSTE ILLUSTRASJON: Nimbus C8.

Sniktitt: Nimbus C8

Etter suksessen med Nimbus T8 står styrehusbåten C8 for tur. Produsenten har sendt ut en liten sniktitt av nykommeren.

For tre år siden lanserte Nimnus den såkalte WTC-serien på Boot Düsseldorf. Siden kan det sies at denne serien har vært en suksess for den svenske båtprodusenten.

WTC står for Weekender, Tender og Commuter. Foreløpig har Nimbus med serien lansert modellene T11, C11, W9, T9, C9 og T8.

Båtmagasinet testet i fjor Nimbus T8 som ble omtalt som fremtidens daycruiser. Båten har også et walkaround-konsept, og den var ifølge testen en fornøyelse å kjøre. Båtene i denne serien er håndlaminert og skumfylt mellom skrog og innerliner. Nimbus T8 ble for øvrig også nominert til European Powerboat of the year, men måtte se seg slått av franske Beneteau Flyer 9 Sundeck. Derimot stakk Nimbus T8 av med seieren i Motor Boat Awards 2021.

Neste ut i serien er også en båt som kan treffe det norske markedet. Nimbus C8 får stort styrehus. Produsenten har sendt ut hva de kaller en liten sniktitt av båten som er bygd på samme skrog som T8. Designmessig er den ganske så lik storesøster C9. Med styrehus blir den noe tyngre en tender-versjonen. Nimbus Boats skriver at båten får to køyeplasser, samme som i T8 og i storeøster C9. Får den samme motorisering som T8 blir det fra 200 til 300 hestekrefter på hekken.