European Powerboat of the year 2021

NOMINERT: Windy 37 Shamal er nominert til Årets Båt i størrelsen ti til 14 meter.

Windy blant Europas beste

Windy 37 Shamal er i godt selskap når europeiske båtblader nominerer den til Årets Motorbåt i størrelsen ti til 14 meter.

I denne klassen vektlegger juryen sjøegenskaper og rekkevidde. Båtene skal takle lengre båtturer i åpne farvann. De skal ha gode sjøegenskaper.

Windy er et solid merkenavn i Europa, og nok en gang er den Hegnar-eide båtprodusenten med i finalefeltet når redaktørene i Europas ledende båtblader skal kåre året beste båter.

Windy 37 Shamal er designet av Espen Øino, mest kjent for store luksusyachter, men nå også som Windy-designer. Båten har hentet inspirasjon fra Windy på 60- og 70-tallet, og den etterfølger Windy 35 Khamsin. Med 880 hestekrefter fra Volvo Penta D6 skal den være god for nesten 44 knop.

– 37-foteren er som en stor daycruiser med utsøkt komfort under dekk, hvor det er to lugarer og et stort bad. Hvite seter og skutesider, mørkt treverk og blankt metall danner en eksklusiv stil ombord. Dette er en båt for glade dager i godt vær for rike og vellykkede mennesker, skrev Båtmagasinet om nyheten da den ble lansert på Boot i januar 2020. Prisen i Tyskland ble da oppgitt til 529.732 euro, som tilsier en pris på ca seks millioner kroner i Norge.

I alt er fem båter nominert til Årets Motorbåt i klassen for båter fra ti til 14 meter. De øvrige er Axopar 37 XC Cross Cabin, Beneteau Antares 11 Fly, Fjord 41 XL og Frauscher 1212 Ghost.

I juryen sitter redaktører i Europas ledende båtblader og båter er blitt testet av minst et av jurymedlemmene.

Normalt skjer prisutdelingen åpningshelgen på Boot-utstillingen i Düsseldorf, men på grunn av koronasituasjonen vil årets prisutdeling skje på skjerm, slik vi er blitt vant med gjennom foråret.

Båtmagasinet er blant de åtte båtmagasinene i juryen som hvert år kårer European Powerboat of the year, ofte omtalt som båtbransjens Oscar-utdeling.