Boot 2020

Windy i celebert selskap

Superyachtdesigner Espen Øino står bak Windy 37 Shamal, som nå vises fram for første gang for publikum.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldrorf, Tyskland

Windy står utstilt på Boot i tenderhallen blant eksklusive båter som Wally, Frauscher og Pardo. Her passer nye Windy 37 Shamal godt inn med høyt skrog og store vinduer. Båten er designet av den kjente norske designeren Espen Øino, og har fått en luksuriøs stil som superyacht-menneskene kan føle seg hjemme i.

37-foteren er som en stor daycruiser med utsøkt komfort under dekk, hvor det er to lugarer og et stort bad. Hvite seter og skutesider, mørkt treverk og blankt metall danner en eksklusiv stil ombord. Dette er en båt for glade dager i godt vær for rike og vellykkede mennesker.

 Les også: Windy tjener penger igjen

Åpen

På messen stiger vi ombord fra en stor badeplattform. Det er kun et lite trinn opp til den åpne cockpiten hvor en stor og hvit solseng breier seg over badeplattformen. Forover er det en salong på styrbord side og wetbar (bysse) på babord side. Førerplassen på styrbord har to gode førerseter og en stilig førerplass i grått og sort.

Båten virker åpen med generøs plass og runde og myke former. Under dekk er det en stor lugar med dobbelkøye og utsikt gjennom begge skutesider under cockpiten. Forover er det bad med dusjavlukke på styrbord og langsgående bysse med hvit plate på babord. Lengst forut er det lugar med dobbelkøye.

Luksus

Windy byr på ulike motoralternativer. Med doble Volvo Penta D6 som hver yter 400 hestekrefter, koster båten 529.732 euro inkludert moms på 19 prosent, ifølge prislisten vi fikk på standen på Boot.

Vi snakker med andre ord om en båt som antagelig vil koste nær seks millioner kroner i Norge, avhengig av motorvalg og utstyrsspesifikasjoner. Det er neppe tilfeldig at Windy stilles ut med de italienske luksusbåtene på verdens største båtutstilling, og det skal bli spennende å se hvordan Shamal blir mottatt i Norge.

På Cannes Yachting Festival høsten 2019 lanserte Windy modellen 44 Blckhawk. Les også (for abonnenter): Lever opp til forventningene