Skilsø 35 Panorama

SATSER STORT: Skilsø 35 Panorama.
SATSER STORT: Skilsø 35 Panorama.

Forsinket lansering av storsatsning

Skilsø 35 Panorama var klar for avduking under Sjøen for alle i forrige uke. Messen ble avlyst og derfor blir det i dag digital lansering av nok en storsatsning fra storbåtprodusenten på Askøy.

Publisert Sist oppdatert

– Båten skulle bli klar «Just In Time» og jeg hadde bestilt ett norsk flagg på over 300 kvadratmeter for avduking på VIP-kvelden. Slik ble det ikke, sier Kristian Sivertsen, daglig leder i Viknes Båt og Service AS.

RENDYRKET: Båten har fått samme designspråk som Skilsø 39.
RENDYRKET: Båten har fått samme designspråk som Skilsø 39.

Sjøsatt

Torsdag i forrige uke ble den første båten sjøsatt og testet i Bakarvågen på Askøy. Skilsø 35 Panorama er arvtakeren til Skilsø 34, som kom for fem år siden. Selv om visse elementer er beholdt fra forgjengeren, er Skilsø 35 Panorama en helt nyutviklet modell. – Vi har minimert kjølen, strukket lengden på skroget og endret bæringen akter. Med en singel Yanmar på 440 hk på strak aksel får vi dermed en toppfart på rundt 30 knop, forteller Sivertsen.

Ny innvendig

Den nye vestlandsbåten har et interiør og eksteriør som er rendyrket i samme designspråk som Skilsø 39.

– Båten har ny innerliner og hardtop, og vi har siktet mot å oppnå den samme integrasjonen mellom inne og ute som har vært en vesentlig egenskap ved storesøster Skilsø 39.

LUFTIG: Mye sol slipper gjennom den store takluken.
LUFTIG: Mye sol slipper gjennom den store takluken.

– Skilsø 34 har vært på markedet i vel fem år, og den har vært en god døråpner for 39-foteren. Nå var det behov for en ny lillesøster. Skilsø 35 Panorama har en helt ny innredning i lyse materialer, større skrogvinduer og egen dør til begge lugarene under dekk, forklarer Sivertsen.

GOD PLASS: Stor dobbelkøye.
GOD PLASS: Stor dobbelkøye.

– Den nye hardtopen med panorama-løsning, ny sidedør og ikke minst muligheten til å åpne bakveggen fullstendig, gir stor fleksibilitet med hensyn til ulike typer bruk og værforhold, sier Kristian Sivertsen.

Viknes har flere 35-fotere i bestilling, og båt nummer tre som forventes levert i mai, får digital switching.

– Det innebærer at nesten alt i båten kan styres digitalt. Kalesjeløsninger, oversikt over batterier, lys, pumper og så videre kan da kontrolleres via mobil eller plotter, i tillegg til separate brytere, ifølge Sivertsen.

Bra aktivitet

På tross av omstendighetene er det god stemning på fabrikken på Askøy

– Vi føler oss privilegerte som kan gå på jobb hver dag og bygge båt i den situasjonen vi er i. Så langt har vi klart å opprettholde «business as usual», og for øyeblikket gir det en ekstra trygghet å produsere båter på bestilling, avslutter Sivertsen.

GOD STEMNING: Båtproduksjonen går fortsatt for fullt.
GOD STEMNING: Båtproduksjonen går fortsatt for fullt.