Båtmagasinet hadde kraftig leservekst i 2022
Båtmagasinet hadde kraftig leservekst i 2022

Ny rekord for Båtmagasinet

131 000 personer leser nå regelmessig Båtmagasinet, som i år har hatt en kraftig leservekst.

Leserne strømmet til Båtmagasinet, ifølge ferske Fagpresselesertall. I snitt er det i år 131 000 lesere per utgave, mens Båtmagasinet i fjor hadde 113 000 lesere i snitt. Dermed har leserskaren vokst med hele 16 prosent fra 2021 til 2022.

­–Vi har over tid jobbet med å styrke journalistikken vår, og har nå en dyktig og dedikert redaksjon som formidler nyttige og inspirerende artikler for båtfolk i flere kanaler, sier ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.

Lesertallene er modellert på Fagpressens revisorgodkjente opplagstall, og omfatter både digitale abonnement og tradisjonelle magasinabonnement. De fleste Båtmagasinet-abonnentene har nå en pakke som gir dem bladet levert hjem ti ganger i året, og samtidig får abonnentene hver dag tilgang til alle plussartiklene på nett samt hele arkivet med inspirerende og nyttige artikler fra flere tiår med magasinutgivelser.

Tillit

–Vi driver med kunnskapsbasert journalistikk. Leserne har nytte av våre praktiske råd og tips om vedlikehold og sjømannskap, og leserundersøkelser viser at de har stor tillit til våre tester, sier Nissen-Lie.

Det er den digitale opplagsveksten som nå driver lesertallene oppover for Båtmagasinet, som nå kan kalle seg Nordens største båtmagasin når det gjelder antall lesere. Til sammenligning har Vi Menn Båt 117 000 lesere i 2022. Også Vi Menn Båt måles av Kantar, men her er ikke digitale lesere regnet med, og målemetodene er forskjellige, slik at tallene ikke er direkte sammenlignbare.

­–Vi gleder oss veldig over veksten. God journalistikk og aktiv produktutvikling med blant annet nyhetsbrev på mail til abonnentene, og nå også regelmessige Nett-TV-sendinger, har nok bidratt til økt interesse for Båtmagasinet. Så skal vi ikke glemme at båtinteressen har vært stor under pandemien, sier Nissen-Lie.