BÅTMAGASINET: Sigbjørn Larsen har fartstid som forfatter, programleder i NRK, journalist i Dagens Næringsliv og redaktør i Skipsrevyen. Nå mønstrer han på som journalist i Båtmagasinet.
BÅTMAGASINET: Sigbjørn Larsen har fartstid som forfatter, programleder i NRK, journalist i Dagens Næringsliv og redaktør i Skipsrevyen. Nå mønstrer han på som journalist i Båtmagasinet.

Erfaren pressemann og ivrig båtmann til Båtmagasinet

Sigbjørn Larsen har fartstid som forfatter, programleder i NRK, journalist i Dagens Næringsliv og redaktør i Skipsrevyen. For å nevne noe.

–Jeg liker meg blant båtfolk og vil formidle de gode historiene fra båtlivet, sier Sigbjørn Larsen, som denne uka mønstret på som ankermann i Båtmagasinet.

Sigbjørn er en erfaren journalist, forfatter og redaktør med bred erfaring fra presse og forvaltning, blant annet som journalist og programleder i NRK, journalist i Dagens Næringsliv, og som redaktør av Skipsrevyen. Etter tiden som medierådgiver for statsråden i Fiskeri- og Kystdepartementet under to skiftende regjeringer, har han også et velutviklet nettverk i politikk og samfunnsliv, og internasjonal næringslivserfaring fra virksomheter som Europay Norge, BBS og Nets, som markedssjef og kommunikasjonsdirektør.

Ledende for båtfolk

BÅTJOURNALISTIKK: Det trigger en gammel programleder i NRK og tidligere redaktør i Skipsrevyen å få være med på vinnerlaget innen skandinavisk båtjournalistikk, sier Larsen.
BÅTJOURNALISTIKK: Det trigger en gammel programleder i NRK og tidligere redaktør i Skipsrevyen å få være med på vinnerlaget innen skandinavisk båtjournalistikk, sier Larsen.

­–Båtmagasinet er Nordens ledende båtblad med solid standing gjennom mange tiår, som nå har lagt ut på en spennende reise med digitale satsinger og nett-tv. Det trigger en gammel programleder i NRK og tidligere redaktør i Skipsrevyen å få være med på vinnerlaget innen skandinavisk båtjournalistikk, sier Larsen.

Han gleder seg til å videreutvikle særlig de de digitale flatene og nett-tv-sendingene med nyttig gjør-det-selv innhold og inspirerende reportasjer. På nett får båtinteresserte nå tilgang til veldig mye godt stoff som redaksjonen har laget gjennom flere tiår, som omfatter over 1100 båttester og hundrevis av nyttige gjør-det-selv-artikler.

Historier fra båtlivet

­– Så er vi også en nyhetsavis på nett for båtfolket. Vi slo VG med bilde og sak av den forulykkede båten ved Meløy sist helg, og vi skal følge opp båtfolkets interesser i forhold til politikere som vil fjerne båtplasser og avgiftsbelegge båtlivet, sier Larsen, som både har nyhetspuls og et bankende hjerte for båtfolket.

Sigbjørn vokste i fjæresteinene ved innseilingen til seilskutebyen Kragerø, og ble inspirert av de mange historiene som sjøfolk fortalte fra de syv hav. Han har forfattet en rekke bøker, blant annet boka «Kragerøsveier» med historier som har levd på folkemunne i generasjoner og fortelles fortsatt blant Kragerøfolk til glede og munterhet den dag i dag. Han har også vært publisher i magasinet Skjærgårdsliv der båttester var en del av innholdet.

På fritiden holder Larsen på å ta kystskippersertifikatet. Han synger også shanties i det Norske Sjømannskor, som i sin tid ble opprettet av Erik Bye.

Båtfolkets venn

­–Vi er veldig glade for å ha fått en så allsidig og dyktig pressemann, og hyggelig og ivrig båtmann, med på laget, sier publisher Ole Henrik Nissen-Lie i Norsk Maritimt Forlag, som utgir Båtmagasinet og SEILmagasinet, og lager VG Båt sammen med VG.

–Vår ambisjon er å gi alle båtinteresserte nyttig og inspirerende innhold som hjelper dem til et trygt og godt båtliv, avslutter han. Larsen tar over roret på Båtmagasinet-skuta etter Atle Knutsen, som seiler videre som redaktør av Kysten.