Fersk sommerlektyre for båtfolket

God sommer med godt lesestoff

Denne uka kom fire flotte magasiner for båtfolk rykende ferske fra trykkeriet: Norske Gjestehavner, Båtmagasinet, Seilmagasinet og VG Båt.

Publisert Sist oppdatert

Båtliv og båtblader hører sammen. Her i Norsk Maritimt Forlag opplever vi for tiden stor interesse for båtjournalistikken. Batmagasinet.no passerte 200 000 besøk (økter) sist måned, ifølge Google Analytics, og denne uka kom årets sommerutgaver med masse godt lesestoff.

Båtmagasinets sommerutgave

Båtmagasinets sommerutgave gir deg tips til hvordan du kan frakte båten dit du vil på tur i sommer, og kommer med gode råd til deg som vil krysse åpne havstrekk. Vi har snakket med gjestehavnene om smittevernstiltak, forhørt oss med bankene om båtlån og laget en guide med oversikt over nyttige apper for båtfolk.

Videre kan du lese historien om husmannssønnen Ole Evinrude fra Toten som ble verdens største utenbordsmotorprodusent inntil eventyret tok slutt denne sommeren. Vi har testet nye Skilsø 35 Panorama fra Viknes og den tidløsge og elegante brukbåten Windy 34 Khamsin. Noen gode oppskrifter på makrell finner du også i sommerutgaven, samt oppskriften på hvordan du unngår at dassen går tett i sommer.

Abonnenter har tilgang til hele magasinarkivet her

Ferieplanlegger

Norske Gjestehavner er båtfolkets ferieguide

Båtmagasinets abonnenter kan også glede seg over å få Norske Gjestehavner i postkassen i disse dager. Dette er båtfolkets ferieplanlegger med oversikt over 1568 havner langs hele kysten, og nyttig informasjon om hvor du kan bunkre og ting du kan oppleve på båttur. Denne gangen har vi også med en rekke artikler med turtips og havnereportasjer langs store deler av kysten. Norske Gjestehavner finner du også i løssalg i velassorterte kiosker og bensinstasjoner.

Båtmagasinets abonnenter har fri tilgang til Norske Gjestehavner her

x

Seiltur

For deg som liker å seile, er SEILmagasinet alternativet. I SEILmagasinets sommerutgave kan du lese om hvordan du bør trimme seilene for å få fart på båten, du finner tips om å slepe joller og en stor reportasje om å ligge i naturhavn med tilhørende test av bergkiler. Her er også en guide over billige bruktbåter, som selv ungdom kan ha råd til.

SEILmagasinets sommerutgave

Vår lille og aktive stab har også levert artiklene til VG Båt, som denne uka har vært i løssalg over hele landet med avisa VG. – I den tid hvor de fleste nordmenn skal feriere i hjemlandet, føles det veldig meningsfylt å komme med gode tips og råd til en god båtferie. Vi nordmenn er svært heldige som har en så vakker kyst, og vi håper at våre turtips og råd om sjømannskap kan bidra til å gi folk en trygg og god båtsommer, sier utgiver Ole Henrik Nissen-Lie i Norske Maritimt Forlag.

Bli abonnent på SEILmagasinet her

Bli abonnent på Båtmagasinet her