Miljø

KAN BLI FORBUD: Eldre båter kan påregne ombygging av septiktanken.
KAN BLI FORBUD: Eldre båter kan påregne ombygging av septiktanken.

Forbered deg på septik-ombygging i eldre båter

Forbud mot tømming av septik fra fritidsbåt rykker stadig nærmere. Flere kommuner langs Oslofjorden har allerede innført forbud. Flere kommer etter. Det betyr at alle bobåter må inn til tømmestasjon. Det vil kreve ombygging av septiksystemet i et stort antall eldre bobåter.

Publisert

Svenskene innførte forbud mot tømming av kloakk i skjærgården i 2015. Hittil har vi i Norge sluppet unna, det vil si; de fleste av oss. Kommuner i Indre Oslofjord, som Nesodden og Vestby har nedlagt forbud, det samme gjelder kommunene Færder, Hvaler og Fredrikstad som har forbud mot utslipp av kloakk til sjø i nasjonalparkene. Men det er ikke tvil om at det politiske Norge, gjennom statsforvalterne, har lupen på temaet og vil ha stadig flere kystkommuner til å innføre lokale forskrifter om totalforbud mot tømming av septik fra fritidsbåter. Oslofjorden et av stedene i hele Europa med flest fritidsbåter, nærmere 400.000.

Ønsker nasjonalt forbud

– Aller helst ønsker jeg meg et nasjonalt forbud, det er en nødvendighet på sikt, men et forbud i hele Oslofjorden, vil være en god start, sier PURA-sjef Anita Borge til Båtmagasinet. PURA er en interkommunal organisasjon som jobber for å løfte vannkvaliteten i området Follo og Oslo.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS