Praktisk

Unngå varmetap med enkle grep

Å isolere luftinntak og store glassflater som takluker når båten ligger på sjøen, bidrar til å redusere varmetapet. Med enkle midler kan man lage et system for tetting av både luftinntak og for eksempel takluker.

Varme i motorrom er en god forsikring mot frostskader når båten ligger ute vinterstid. Men med åpne luftinntak i sidene fyrer man imidlertid lett for kråkene. Derfor bør man tette luftinntakene slik at man reduserer varmetapet i motorrommet.

Mange båter har luftinntak enten over eller under fenderlisten. Med litt kreativitet og fingerferdighet, kan en båteier enkelt lage løsninger tilpasset luftinntaket. Typiske båter med luftinntak over fenderlist er Viknes, og flere har laget en løsning basert på plexi-plater og liggeunderlag fra for eksempel Biltema. Denne løsningen kan tilpasses mange forskjellige luftinntak med stålgitter. Ved å kutte liggeunderlaget slik at det dekker stålgitteret foran luftinntakene og deretter kappe til plexi-platen som festes på utsiden, får man en forsegling av luftinntaket som kan festes med fire kroker laget av gjengestang med muttere og skiver som holder platen og isolasjonen tett mot luftinntaket.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER