Forsikring

DESTRUERT: Sunseekeren drev rett inn i fjellveggen under uværet i Nordfjord nord for Bodø 2. januar i fjor, ble bragt på land og sendt til destruksjon før siste ord var sagt. (FOTO: PRIVAT).

Sunseeker knust i uvær - eier får ikke erstatning

Han kjøpte en båt for å pusse opp i 2011. Ni år senere blir en flott Sunseeker Camargue offer for et fryktelig uvær utenfor Bodø. Før skadesaken er ute av verden velger forsikringsselskapet å destruere båt og utstyr, men nekter likevel å utbetale erstatning. Av helt andre årsaker.

Nordlendingene mister ikke fatning av et frådende hav. Uværet kommer stort sett uønsket og brutalt på besøk hvert eneste år, men kystfolket legger ikke skjul på at ordet ekstremvær er mye brukt de siste årene. Bodøværingene våknet opp til en slik dag 2. januar 2020. Stort sett alle lokale fergeruter ble innstilt, selv Hurtigruta MS «Vesterålen», som var i havnebassenget i Bodø, ga opp å manøvrere inn til kai på grunn av den sterke vinden.

Jørn Frode Hansen var fortsatt på jule- og nyttårsferie i det tidligere gruvesamfunnet Laisvall på svensk side av riksgrensen da telefonen kimte. Det var eieren av en bøye utenfor fergekaia i Festvåg som ville varsle at hans 46-foter, en nyrestaurert Sunseeker Camargue, som hadde ligget på svai i påvente av en havneplass, hadde røsket seg løs i uværet og basket ukontrollert i storm og høye bølger ute på havet. Lokalfergen mellom Kjerringøy og Festvåg hadde oppdaget båten før de måtte innstille, men ga opp forsøket på å redde den.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER