Fiske

Hummer i teina og fred i sjela

Stort nærmere naturen kan man ikke komme, enn i en trebåt som er konservert med linolje, som holdes sammen av kobbernagler og drives frem av en analog støpejernsklump. Vi hadde fred i sjela og slapp fri både rognhummer og en mektig blåhummer.

Publisert Sist oppdatert

Når jeg iblant blir spurt om hva som er den heftigste båten jeg har kjørt, blir jeg som regel svar skyldig. Langt enklere er det å fremkalle minnet av de beste opplevelsene på sjøen. Og de er uten unntak omvendt proporsjonale med antall fot og hestekrefter. En ettermiddag ombord i ei tresjekte fra 1967 i alt fra null til fem knops fart i stille skjærgård, omkranset av lier med lett gulnende løvtrær, havner lett blant de fem mest minneverdige stundene på sjøen. For i den lave farten så sank skuldrene til samme høyde som den allerede nedsunkne brystkassen, og hjertet og åndedrett lot seg påvirke av den saktegående Sabb-motoren.

Det er lett å være menneske når man sitter i en trekogg med en kopp kaffe i hånda og sklir på blankt vann mellom holmene på vei mot neste teinevøle, og sjøen lukker seg i kjølvannet så fort du har passert.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER