2013: Sjøen for Alle ble arrangert på Fornebu for ti år siden.

Sjøen for alle gjenoppstår

 Sjøen for alle gjenoppstår på Telenor Arena 29. februar til 3.mars 2024.

Publisert Sist oppdatert

Første helgen i mars 2024 er landets mest tradisjonsrike messe tilbake: Sjøen for alle skal arrangeres for første gang siden 2019. Denne gangen skjer det på Telenor Arena - og publikum kan forvente seg et innholdsrikt arrangement, med noe for enhver smak, skal man tro arrangøren.

Sjøen for alle ble arrangert for aller første gang i 1956 og har siden 1967 vært et årlig arrangement, som etter hvert har etablert seg som selve startskuddet for den Norske båtsesongen. Den folkekjære båtmessen har imidlertid ikke blitt arrangert siden 2019, etter at den måtte stenge rett før åpning i mars 2020, da pandemien brøt ut og regjeringen stengte ned hele Norge. I etterkant av pandemien har diverse utfordringer gjort at man ikke har fått Sjøen for alle i gang igjen. Nå er det imidlertid klart for et comeback, denne gangen på Telenor Arena på Fornebu, hvor messen har blitt arrangert to ganger tidligere.

Magnus Frøshaug Ryhjell er daglig leder i Norboat, som eier Sjøen for alle. Han ser frem til å ønske publikum velkommen til en forsmak på sommer og båtsesong, under taket på Telenor Arena:

– Vi gleder oss veldig til å ha Sjøen for alle igjen, absolutt! Å kunne glemme vinteren for et lite øyeblikk og gå rundt i god temperatur og kikke på båter i starten av mars måned, er jo helt nydelig for de som er glad i båtlivet og savner sommeren, sier han i en pressemelding fra selskapet.

Ryhjell forteller videre at båtmesser- og messer generelt er i utvikling og at de vil ta med seg en del av suksessfaktorene fra Båter i Sjøen på Aker Brygge, som Norboat har høstet mye ros for, de siste årene:

– Vi ser helt klart at det er mange elementer som må klaffe for at man skal få en totalt sett vellykket messe. Sjøen for alle skal være et sted der hele familien koser seg, fremfor noe ett familiemedlem «drasser med seg» resten av gjengen på. Dette innebærer å gjøre det gøy for barna, men også passe på at messen generelt sett treffer et bredt spekter av interessefelt, med både båter, utstyr, klær og andre ting. Vi merker at folk kommer for å se på båter og utstyr, men de har en klar forventning om at det skjer en del mer også. Vår målsetning er jo derfor at folk skal føle at det skjer MYE når de besøker oss. Vi må lage litt show og sirkus rett og slett!

Han er også tydelig på at det er viktig å tilrettelegge for de som skal stille ut på messen:

- På messen vår på Aker Brygge har vi brukt mye tid og energi på å gjøre opplevelsen av det å være utstiller så god vi klarer. Det er utstillerne og vi sammen som skaper arrangementet og opplevelsen for publikum - og derfor strekker vi oss langt for å spille dem gode og legge til rette for at de skal lykkes. Vi ønsker ikke å være de som bare låser opp arenaen og snur ryggen til, forklarer Ryhjell i Norboat.

FORNEBU: Slik så det ut i 2013 da Sjøen for Alle var på Telenor Arena.

Bransjeaktørene er meget positive

Sjøen for alle er et kjent og kjært merkenavn som veldig mange har et nært forhold til. Dermed er det helt naturlig at en slik nyhet sprer seg raskt, hvilket den også har gjort i båtbransjen allerede. Det er også mye positivitet å spore fra flere store aktører, når de blir spurt om messens gjenoppstandelse på Telenor Arena.

Iver Strand er øverste leder for marine-salg i Yamaha Motor Skandinavia og markedsleder gjennom mange år. Han stiller seg svært positiv til nyhetene. -Vi er meget positive og tror at dette er et riktig veivalg for Sjøen for alle. Telenor Arena er et spennende sted, med en god geografisk plassering, hvor båtsesongen 2024 kan få sitt startskudd, sier Strand.S

Også importøren for det Ukrainske RIB merket BRIG, Atle Staff fra Hankø Marina, ønsker gjenoppstandelsen velkommen: -Ja, dette blir kult, absolutt! Sjøen for alle trengte en oppfriskning og når jeg hører lokasjonen og tankene og ideene for messen, så gleder jeg meg veldig, sier Staff.

Kristian Sivertsen er Daglig Leder for Viknes og Skilsø og representerer segmentet med de større bo-båtene. Også han gir tommel opp til Sjøen for alle på Fornebu: -Meget positive nyheter. Jeg er generelt tilhenger av å ha et slags kick-off før sesongen begynner skikkelig og det blir dette her. Jeg tror det blir et meget bra arrangement hvor hele familien vil trives, sier Sivertsen.

Høy interesse for båt

Mannen bak båtbladet «Båtens Verden», Vetle Børresen, har jobbet tett på båtmarkedet i mange år og er blant de som kjenner det best. Heller ikke han er i tvil om at det er positivt med en Sjøen for alle retur. 

– Jeg tror det er meget bra for både bransjen og publikum. Pandemien ga båtlivet en voldsom boost og resulterte i vesentlig vekst i båtinteresserte mennesker i Norge. Jeg er særlig entusiastisk på vegne av utstyrs- og tjenesteleverandørene, samt båteiere som ønsker å treffe båtvenner, orientere seg i markedet og gjøre oppgraderinger på egen båt før sesongen setter inn. Veldig mange jeg treffer savner et skikkelig startskudd før sesongen, forteller han.

Sjøen for alle 2024 åpner dørene på selveste skuddåSrsdagen 29. februar 2024. S