TO GODE VENNER: Rune Hegnar og Henning Christensen møtes ofte ombord i sjarken 'Marie' i Risør Havn til en hyggelig prat.
TO GODE VENNER: Rune Hegnar og Henning Christensen møtes ofte ombord i sjarken "Marie" i Risør Havn til en hyggelig prat.

En øl i sola

- Det sosiale er det viktigste med båtlivet, sier de to gode vennene Rune og Henning i Risør. Her er det båtsesong hele året.

Publisert Sist oppdatert

Sola skinner fra blå himmel i Risør havn. Ombord i sjarken "Marie" finner vi de to gode vennene Rune Hegnar og Henning Christensen. Sjarken er en Taule 26 og de to møtes ofte til en hyggelig prat i båten. Da kommer pipa fram og de gode historiene sitter løst.

- Det sosiale er det viktigste med båtlivet sier de. Begge er imidlertid også ivrige fritidsfiskere og har båtene sine, begge sjarker, liggende ved siden av hverandre ved brygga i Risør. 

- Det er nesten ikke fisk å få lenger, sier de. Det er alt for mye sel. Den burde vært beskattet hardere. Det er den som spiser fisken, tror de. Ellers går praten om vær og vind, fiske og lokale nyheter ombord. 

Vinteren var hard i Risør. Flere båter sank etter uvanlig store snømengder. Derfor er det ekstra kjærkomment når soldagene blir flere og lengre og det stunder til vår. Det er snart tid for å rusle ned til båten for å se om en kan møte kjente.