Scand 29 Baltic

TILINTETGJORT: Nylig ble formene til Scand Baltic 29 g Scand Atlantic 35 tilintetgjort. Det betyr slutten på en lang og eventyrlig båtbyggerhistorie i Arendal.

«Alle bobåters mor» har gått ut av tiden

Det er med sorg og vemod vi har blitt meddelt av «Alle bobåters mor» har gått bort. Så langt fra en brå og uventet bortgang, men likevel uendelig trist å ta farvel med et ikon i den norske skjærgården.

Publisert Sist oppdatert

Nylig ble formen til det flytende ikonet Scand Baltic 29 destruert og tilintetgjort, 40 år etter at det første eksemplaret av familiefavoritten trillet ut fra fabrikken til Tor Egil Baardsen på Hasseltangen ved Fevik. Det betyr at det ikke lenger er mulig å få bestilt og bygget en ny Baltic.

Jan Petter Zonneveld i Agder Boat AS, som overtok rettigheter og former etter Scand-konkurs og nedleggelse i 2012, bygde historiens siste Scand Baltic i 2016. I løpet av alle disse årene er det støpt 1100 Scand Baltic, basert på konstruktør Alf Jensens tegninger. Det plasserer den ekstremt populære familiebåten i øverste sjikt i norsk båtbransjes historie.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER