Lanserer plotter for dummies

Navico lanserer nå en rimelig og enkel plotter myntet på småbåter. Se video.

Publisert Sist oppdatert

–Undersøkelser viser at mange folk vil ha en enkel plotter, sier Simon Conder, EMEA marketing director hos Navico. Derfor lanserer båtelektronikkprodusenten nå en enklere plotter for folk som ikke ønsker for mange valg og kompliserte funksjoner.

ENKEL: Målgruppen for Simrad Cruise er folk som vil ha en enkel plotter..
ENKEL: Målgruppen for Simrad Cruise er folk som vil ha en enkel plotter..

Simrad Cruise 7 heter den nye plotteren, som ifølge Conder koster 399 (ca 4000 kroner) i butikken. Med på kjøpet følger ekkolodd med en liten giver som kan monteres bak på hekken. Tanken har vært å lage en rimelig plotter for folk som ønsker å vite posisjonen og dybden, opplyser Navico. Plotteren har ikke touch screen, men en tradisjonell meny med knotter og knapper.

Helt minimalistisk er den nye plotteren likevel ikke. Utstyrt med C-map får du med ruteplanlegger som med rødfarge viser farlige områder, tidevannsinformasjon, Mann-Overbord-funksjon og altså ekkolodd som viser dybden under båten. Båteier kan figurere plotteren til båtens dyptgående slik at risikable grunner vises med rødt i kartet.

Plotteren kom i salg nå i april, og Navico sikter seg inn mot det store markedet av små båter, som skjærgårdsjeeper, daycruisere og RIB-er. Navico står bak Simrad og kartsystemet C-map, men plotteren fungerer også med Navionics-kart.

Simrad Cruise er allerede i salg i flere norske båtutstyrsforretninger. Den kommer i ulike størrelser. Den minste heter Simrad Cruise 5 og ligger til salgs for drøye 3000 kroner.

Simon Conder viser funksjonene i vidoen her, for deg som er interessert i mer informasjon om dette nye navigasjonshjelpemiddelet.

Les også: Nytt båtutstyr for 2019 (for abonnenter)

Tegn abonnement her

PLOTTERE: Her er en oversikt over alternative plottere i dette segmentet. Kilde Navico.
PLOTTERE: Her er en oversikt over alternative plottere i dette segmentet. Kilde Navico.

 

 Båtliv er medlem av Fagpressen og publiserer på grunnlag av Redaktørplakat og Vær-Varsom-Plakat. Vi gjør derfor oppmerksom på at bakgrunnen for artikkelen er et internasjonalt pressearrangement i regi av Navico, som har betalt reise og opphold for journalistene.