BÅTLIV: Det er sommerstemning i Vågen i Bergen denne helgen.
BÅTLIV: Det er sommerstemning i Vågen i Bergen denne helgen.

Båtfolket samlet i sommerlig Bergen

Båtene ligger side om side i Vågen denne helgen, og stemningen er høy blant båtfolket, mens Kongelig Norsk Båtforbund samles til Båttinget 22.

Publisert Sist oppdatert

Solen skinner fra en skyfri himmel i Bergen denne helgen. På trikken inn til byen fra flyplassen sitter en kar kun iført cowboyhatt og badebukse.

Det er Syden-stemning i Vestlandets hovedstad. I Vågen ligger store cabincruiserne side om side, folk skåler og skråler, og på land koker det med folk på uterestaurantene fredag kveld.

På Scandic Ørnen er en tilårskommen gjeng båtfolk samlet til Båttinget 22 for å stake ut kursen for båtlivet de neste årene.

Godt voksne menn på Båttinget 2022
Godt voksne menn på Båttinget 2022

I en konferansesal preget av grått hår og blankpolerte isser, er det kun to hoder med langt hår og farge. Generalsekretær Stig Hvide Smith ønsker velkommen:

–Det er bare på homseklubber man finner en mer mannsdominert gjeng enn her. Dette må vi gjøre noe med, ellers er ikke jeg generalsekretær i neste periode, sier han fra talerstolen.

Den norske fritidsbåtflåten teller nå over en million båter, når kanoer og kajakker medregnes, og KNBF har hatt god medlemsvekst gjennom mange år, men dugnadsånden er på vikende front, og offentlig reguleringsiver bekymrer frivillige i landets mange båtforeninger.

Den voksne forsamlingen er opptatt av miljøet. Kjærlighet til naturen og plastforurensning er blant temaene som diskuteres, og Kenneth Bruvik fra Framtidshavet ber hele båfolket være med å rydde plast fra skjærgården.

Engasjement er det også i debatten om drivstoffpriser, der representanter for Fremskrittspartiet og Høyre tar til orde for reduserte priser.

–I dagens situasjon blir staten søkkrik, mens vanlige folk får mindre å rutte med. Veibruksavgiften på bensin må fjernes, sier Helge André Njåstad fra Frp, og delegatene på Båttinget krever umiddelbare tiltak for å få ned prisene.

Bergen by night 22. april 2022
Bergen by night 22. april 2022