Båtjuss:

«NYOVERHALT»: Uttrykket «å overhale» har ikke alltid et presist meningsinnhold, konstaterer advokaten. Bildet har ingen forbindelse med saken.«NYOVERHALT»: Uttrykket «å overhale» har ikke alltid et presist meningsinnhold, konstaterer advokaten.
«NYOVERHALT»: Uttrykket «å overhale» har ikke alltid et presist meningsinnhold, konstaterer advokaten.

Båtjuss: Motorfeil på «nyoverhalt» motor

Selv om en kjøper og selger har avtalt at båten er solgt «som den er», kan det likevel foreligge grunnlag for heving av kjøpet.

Spørsmål:

Vi har kjøpt en eldre skjærgårdsjeep, en 21 fots Goldfish Sport 2000-modell, med en 200 hk Mercruiser innenbordsmotor, for 250 000 kr. Båten var annonsert på finn.no og ble solgt av en forhandler. I kontrakten er det ikke krysset av for problemer med verken motor, skrog eller andre forhold. Derimot er det krysset av for at båten selges «som den er». I annonsen stod det at motoren var nyoverhalt i 2021. Allerede på første tur etter vi overtok båten, oppsto det likevel problemer og motorstans. Vi har henvendt oss til forhandleren om dette, men forhandleren peker på at båten ble solgt «som den er» og fraskriver seg alt ansvar. Vi tok båten til verksted på henger, og verkstedet mener at flere deler på motoren må byttes. Verkstedet mener også motoren ikke kan ha vært overhalt overhodet, men vil fungere fint etter at delene skiftes. Totalt er tilbudet fra verkstedet for å få motoren i stand på ca. 120 000 kr. Kan vi kreve at forhandleren dekker verkstedregningen? Kan vi eventuelt heve avtalen?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER