Her er huskelisten til årets båttur

Alle båtferier starter med pakking. Denne jobben kan ta futten fra de fleste, og innimellom trues hele feriefreden. Vil du øke sjansene for å komme godt ut fra start. er det lurt å pakke et optimalt «basislager» og unngå de verste oppbevaringsbrølerne.

Publisert Sist oppdatert

Hver familie har sine vaner, så prøv dere frem og skriv ned de gode tipsene i loggboken. Du tror kanskje at du husker alt, men det er så mange opplevelser på en lengre tur at det er vrient å huske detaljer. Da kommer notatene godt med neste gang. Hvor var den fantastiske stranden, hvor kunne vi kjøpe is? Hvor langt var det til butikken? Hva gjorde vi da kjøleskapet ikke virket? Hvor er det lett å fylle vann og drivstoff? Hvor mange dager holder egentlig en gassflaske? Hvilke havner er lune, og hvilke er overhodet ikke lune ved forskjellige vindretninger?

Mat – ditt viktigste våpen

Veien til sjømannens hjerte går gjennom magen. Uten mat og drikke duger helten ikke – og frisk luft og aktiv ferie medfører gjerne kronisk sult. God forpleining er også viktig for sikkerheten. Alle vet hvor mye sunn kost betyr for prestasjonene. Ingen yter optimalt uten et godt grunnlag av langsomme karbohydrater som for eksempel pasta, rugbrød og havregryn. Kommer du i vanskeligheter på sjøen, er du bedre forberedt når batteriene er ladet. Det er altså sunn fornuft å prioritere sunn mat om bord. Dessuten er god mat generelt en av de viktigste ingrediensene for vellykkede familieturer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS