Torskens tips i Båtmagasinet

En av verdens beste racerkjørere på vannscooter Christine Tybring Torsk, som også er båtmekaniker, vil fremover glede Båtmagasinets lesere med nyttige tips om båt og motor. En gang i uka vil vi publisere et nytt tips fra Torsken på film. Se og lær! 

Publisert Sist oppdatert

- Det er jo jævlig gøy da! forklarer Christine Tybring-Torsk om hvorfor hun er så hekta på sjøsport, fart og spenning, der hun suser rundt i Leangbukta i 55 knop eller nær 100 kilometer i timen så vannføyka står.

- Jeg har kommet for å gruse dere!

- Jeg kjøpte min første scooter da jeg var 17, forteller Christine Tybring-Torsk. Så begynte jeg å kjøre aktivt når jeg var 25. Da deltok jeg i mitt første NM og hadde aldri kjørt på bane før, så jeg spurte hvordan man skulle kjøre der? -Hvem er du og hva vil du? spurte de? -Jeg er «Torsken» og har kommet for å gruse dere, sa jeg. Og gjorde det og vant NM i begge dameklassene!

TIPS FRA TORSKEN: Fremover vil du finne nyttige tips om båt og motor fra Torsken i Båtmagasinet på nett og papir.

Gassfingeren stivnet

I vinter måtte Christine alias «Torsken» sy 30 sting i hånden. Hun hadde rett og slett fått en kronisk senebetennelse etter å ha vært for hard på gassen. Gassfingeren stivnet! Og måtte opereres. Jenta elsker fart og spenning, særlig båtsport. 

Jugde på alderen for å få mekkejobb

Torsken vokste opp på Grimsøya utenfor Snarøya og begynte tidlig å kjøre båt. – Jeg hadde fjorden som lekeplass og kjørte båttaxi fra jeg var 13, men fant fort ut at det var enda mer penger i å reparere folks båtmotorer. Jeg hadde flaks, for kunnskapene var ikke så store, men jeg klarte å fikse alle motorene jeg fikk inn. Etterhvert ble det mer og mer mekking, og så fikk jeg meg jobb på marinaen som reparatør. Da løy jeg på alderen og sa jeg var et par år eldre. Da var det bare å slutte skolen. Og så brukte jeg den jobben til å få meg jobb andre steder. 

På scooteren hennes er det mange morsomme skilt. Et av dem er «Fuck Greta». Miljøaktivisten Greta Tunberg står ikke høyt i kurs hos Torsken og hun er ikke redd for å si fra.

Lærte politiet å kjøre vannscooter

I starten når jeg kjørte vannscooter fikk jeg mange bøter og inndragelser som rallykjører på sjøen, så jeg trengte pengene til å betale alle bøtene. Den gang var det ulovlig. I dag er det lovlig, og og jeg har et mye mer avslappet forhold til politiet. Sist jeg så dem endte det med at jeg lærte dem å kjøre vannscooter, ler hun.

Vant EM i herreklassen 

Et år vant hun også EM i herreklassen på vannscooter. På mange måter har Torsken banet veien for andre jenter til å kjøre aktivt motorsport på sjøen. I dag er de flere i miljøet både i Norge og Sverige som konkurrerer.

Jeg vil gjerne ha frem at jeg er fokusert på sikkerhet, sier Christine. Jeg kjører alltid med vest og hjelm. Jeg er godt trent og tar ingen sjanser.

Torsken i farta

I dag jobber hun ved marinaen til Leangen båthavn i Asker og reparerer også alle båtene for Bærum Seilforening. Hun er også testpilot for nye modeller for Kawasaki, Yamaha og Seadoo. I dag eier hun åtte vannscootere. Utenfor står en kliss ny transporter med Torsken logo på. Dama deltar i oppvisninger, båtshow og løp over hele Europa. I dag er det ikke lenger noen som spør om hvem hun er og hva hun skal. Alle vil ha med Torsken. Logoen har hun tatovert inn på armen. På scooteren hennes er det mange morsomme skilt. Et av dem er «Fuck Greta». Miljøaktivisten Greta Tunberg står ikke høyt i kurs hos Torsken og hun er ikke redd for å si fra. 

TORSKENS TIPS: Christine Tybring Torsk tipser Båtmagasinets lesere om båt og motor.
TORSKENS TIPS: Christine Tybring Torsk tipser Båtmagasinets lesere om båt og motor.

Reodor Felgen

Torsken er den reneste Reodor Felgen hva gjelder egenmekkede løpsmaskiner bygget for fart og spenning. Hun lager motoriserte sparker som går på isen og ryggsekk med propell som hun bruker til å kjøre slalom i langrennsløypene. Jeg ble også testpilot for et motorisert seilbrett som en kompis av meg lagde, han var litt for tung til å kjøre det selv, flirer Torsken. Seilbrettet ser nesten ut som om det flyr i luften bortover vannet. 

Fokuserer på sikkerhet

- Jeg vil gjerne ha frem at jeg er fokusert på sikkerhet, sier Christine. Jeg kjører alltid med vest og hjelm. Jeg er godt trent og tar ingen sjanser. Det kan se rått ut der jeg fyker rundt i 100 kilometer i timen, men etter å ha så mange kjøretimer bak meg har jeg solid erfaring og er alltid ute etter å perfeksjonere teknikken. Jeg kjører selvsagt heller aldri med alkohol. Rus og båtsport hører ikke sammen, slutter den sympatiske jenta. Hun tar noen runder til ære for Båtmagasinets lesere. Nå håper hun at hun kan inspirere andre unge jenter til å begynne med sjøsport og Båtmagasinets lesere med nyttige tips om båt og motor.

Følg med videre, vi vil legge ut én ny video med motortips fra Torsken i uka.