45 år jubileum for Båter i sjøen

BÅTFEST: Første helg i september blir det flytende båtustilling i Oslo, og Båtmagasinets gullabonnenter får gratis adgang.

Inviterer til båtfest på Aker Brygge

I år er det 45 års jubileum for Båter i sjøen, og jubilanten feirer med en stor og moderne messe på Aker Brygge i Oslo sentrum første helg i september.

I år er det 45 års jubileum for Båter i sjøen, og jubilanten feirer med en stor og moderne messe på Aker Brygge i Oslo sentrum første helg i september.

BÅTFEST: Christian Broch Korsbøen i Norboat ønsker velkommen til båtfest på Aker Brygge i september.

– Byrådsleder Raymond Johansen klipper snoren og åpner utstillingen torsdag 1. september. Vi gleder oss til comeback for Båter i sjøen etter to år med pandemi, og lover en båtmesse som viser full bredde i det bransjen har å på by, sier Christian Broch Korsbøen i Norboat til Båtmagasinet.

Han forteller at det i år er 45 år siden utstillingen startet som en kombinert ny- og bruktbåtutstilling på Solvik Marina i Bærum, før utstillingen ble flyttet til Kadettangen ved Sandvika, og deretter havnet på Aker Brygge i 2014 etter gjesteopptreden på «Sukkerbiten» i Bjørvika.

I løpet av den tiden har båtlivet i Norge utviklet seg enormt. I dag anslås det at det finnes cirka en million fritidsbåter i Norge når stort og smått regnes med.

– På Båter i sjøen vil vi vise frem mangfoldet i tilbudet. Her vil publikum se alt fra vannscootere, via katamaraner og trimaraner til yachter, men hovedtyngden av båter blir å finne i det såkalte volumsegmentet av båter mellom seks og åtte meter. Alt i alt blir det stilt ut rundt 300 båter, så her skal det være noe for alle og enhver, sier Broch Korsbøen.

I skrivende stund regner han med at største båt blir en yacht på 74 fot, og det er allerede klart at en Windy 44 SR blir å finne på utstillingen.

Privat visning

STILLES UT: Windy 44 SR er en av cirka 300 båter du kan se på Båter i sjøen.

45-åringen tar nå skrittet ut i den digitale verdenen. Det blir forhåndssalg av billetter på nettsiden til Båter i sjøen, og Båtmagasinets gullabonnenter får gratis inngang til årets jubileumsutstilling. Nytt av året er også muligheten til å booke privat visning på utstillingen.

– Vi ønsker å tilrettelegge for en best mulig dialog mellom selger og kjøper, slik at begge parter kan benytte anledningen til en god båtprat, sier Broch Korsbøen til Båtmagasinet.

De siste årene har det vært snakket mye om leveranseproblemer i båtbransjen, men Broch Korsbøen sier at dette i liten grad har vært tema under planleggingen av årets Båter i sjøen.

– Her blir det båter å få for neste sesong, sier han.

Tegn abonnement her og få gratis billett til Båter i sjøen