Båtmagasinet-TV nr. 7/2022

NEDGANG: Terje Hagen i Nor Bunkring opplevde stort fall i bensinsalget i sommer.

Kraftig nedgang i bensinsalget i sommer

I denne sendingen av Båtmagasinet-TV forteller Terje Hagen i Nor Bunkring om kraftig nedgang i bensinsalget i sommer. Norboat-sjef Magnus Ryhjell sier at båtmarkedet har normalisert seg. Og svensken Per Harrtof forteller om drømmetur til Lofoten i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Mye tyder på at drivstoffprisene har preget aktivitetsnivået på sjøen. Nor Bunkring i Langesund har levert drivstoff til både profesjonelle og fritidsbåtbrukere siden 1960-tallet. Vi tok en prat med daglig leder Terje Hagen som merket en kraftig nedgang i sommer, ikke minst i bensinsalget.

Men ikke alle lot seg skremme av de rekordhøye drivstoffpriser i sommer. Svensken Per Harrtoft fra Karlskrona i Blekinge lengst syd i Sverige la i juni ut på en drømmereise på hele 3500 nautiske mil fra marinebyen i Østersjøen til Lofoten sin Grandezza 40 Fly. Vi møtte ham i Nevlunghavn på returen til Sverige.

Doris Ek og Nils Hegard fra fjellbygda Tinn i Telemark tar ofte den lange bilturen ned til telemarkskysten for å nyte sjøen. Båten er bare en 27 fots Targa, men de har kurvstoler på akterdekket og tomatplanter på rekka – og koser seg i ukevis ombord i det de kaller sin «urbane hybel».