I den store kategorien av motorbåter mellom 7.5 og 24 meter har det vært en kraftig økning i importen i førte halvår 2023.
I den store kategorien av motorbåter mellom 7.5 og 24 meter har det vært en kraftig økning i importen i førte halvår 2023.

Importvekst for båter med innenbordsmotor

Båtmarkedet stamper i motsjø, men for motorbåter med innenbordsmotor er det vekst i importen i første halvår sammenlignet med samme periode i fjor. Også norske produsenter av båter med innenbordsmotor gjør det relativt bra.

Publisert Sist oppdatert

Utenbordsmarkedet har vært i vekst i mange år, men vinnerne i dagens båtmarked er motorbåter med innenbordsmotor. Norboat-sjef Magnus Frøshaug Ryhjell er ikke overrasket, for kundene er gjerne folk med penger i bankene som ikke straffes av høyere renter.

Særlig i den store kategorien av motorbåter mellom 7.5 og 24 meter har det vært en kraftig økning i importen i førte halvår. Her ble det i første halvår importert båter for 349 millioner kroner. Dette er vekst på hele 112 millioner kroner – eller 47 prosent - fra samme periode i fjor. Større motorbåter med innenbordsmotorer utgjør dermed 33 prosent av samlet importverdi for fritidsbåter i første halvår, som i alt beløp seg til 1,05 milliard kroner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER