Mercury lanserer V10-motorer, som de hevder går stille og jevnt, og er kraftige.
Mercury lanserer V10-motorer, som de hevder går stille og jevnt, og er kraftige.

Mercury lanserer V10 utenbordsmotorer

Hysj! Nå lanserer Mercury Marine verdens mest stillegående utenbordsmotorer.

Publisert Sist oppdatert

Mercury Marine lanserte i går bransjens første V10 utenbordsmotorer noensinne med de helt nye 5,7L 350 og 400 hk Verado® utenbordsmotorene, opplyser selskapet i en pressemelding.

De nye V10-motorene skal ifølge Mercury være de mest stillegående, og ha jevnest gange i sin klasse. De kjører 45 prosent stillere i marsjfart enn ledende konkurrenter.

Mercury V10 veier 316 kilo.
Mercury V10 veier 316 kilo.

–De helt nye Mercury V10 Verado utenbordsmotorene er akkurat hva båtfolk har bedt om i en 350 og 400 hk motorserie. De er kraftige, jevne og stille. De har mye av den samme drivstoffbesparende teknologien som er synonymt med vår serie motorer med høy ytelse. De leverer også samme type førsteklasses båtopplevelse som har gjort Verado utenbordsmotorer legendariske. V10 Verado utenbordsmotorene styrker Mercurys ledende posisjon i markedet for utenbordsmotorer med høy ytelse, sa Chris Drees, Mercury Marine president under lanseringen.

Montering

I tillegg til å være mest stillegående er de nye Verado-ene ikke bare kompatible med de nyeste Mercury SmartCraft® teknologiene, men vil også tilbys med en 48 V/12 V dynamo med dobbel lademodus som kan kombineres sømløst med Navico-konsernets Fathom® e-Power System, et integrert litium-ion strømsystem, som gir båtfolk muligheten til å unngå behov for generator om bord, heter det videre i pressemeldingen.

–V10-motorene veier 316 kilo og har samme bransjeledende 26” monteringsavstand som V8-utenbordsmotorer og maksimerer kompatibiliteten med dagens båtdesign. Denne lette, kompakte designen gir ytelsen båtfolk er ute etter og egner seg perfekt til bruk også på båter med flere motorer eller båter der man trenger utskiftning av motor, opplyser Mercury.