PRISER: Norboat-sjef Magnus Frøshaug Ryhjell venter høyere båtpriser i tiden som kommer.

Båtmarkedet normaliseres

Pandemieneffekten ebber ut for båtbransjen, men salget i år ligger hittil høyere enn samme periode i 2019, sier Norboat-sjef Magnus Frøshaug Ryhjell i dette videointervjuet med Båtmagasinet.

Inflasjonsfrykt og stigende renter preger finansmarkedene om dagen. Ifølge Yachtworld, som formidler brukte båter på nett i en rekke land, har omsetningen av brukte båter gått ned med 17 prosent i sommer sammenlignet med i fjor sommer. Og prisene har gått ned 18 prosent.

Norboat-sjef Magnus Frøshaug tror vi vil se en lignende utvikling i Norge. – Finn melder om lenger salgstid på båter. Under pandemien var det tidsvis budrunder på båter, og markedet ble støvsugd særlig for skjærgårdsjeeper og daycruisere, sier han i dette videointervjuet med Båtmagasinet. Det var eksempler på at brukte båter gikk for nybåtpriser fordi forhandlerne var tomme for nye båter.

Inflasjonen slår inn også i båtbransjen. Leveranseproblemer og dyrere energipriser og transportpriser gir dyrere båter. Likevel mener Ryhjell at nå er et godt tidspunkt for kjøp av ny båt, fordi prisene ventelig vil fortsette å gå opp.

Her forteller han også om hva publikum kan vente seg på Båter i sjøen, som finner sted på Aker Brygge fra første september.