Økonomi i båtbransjen

UNGDOM: Med River-båtene satser Rotostøp på stabile og vedlikeholdsfrie båter for ungdommen
UNGDOM: Med River-båtene satser Rotostøp på stabile og vedlikeholdsfrie båter for ungdommen

Opplever vekst med ungdomsbåter

Nye eiere av River Boats tror på markedet for rimelige og vedlikeholdsfrie båter, og satser på ungdommen.

Publisert

Rotostøp AS i Gressvik er blant landets små båtbyggere, men med nye eiere har bedriften planer om vekst. Omsetningen i fjor var på beskjedne 5,3 millioner kroner, og driftsresultatet havnet så vidt under den røde streken.

Som navnet tilsier bygger Rotostøp båter i mykplast, under merkenavnet River Boats. River båtene er produsert siden 1995, og selskapet eies i dag av Christoffer Haarbye og Reidar Gjølstad, som blant annet har gått i lære hos Bård Eker.

Er dere fornøyde med fjorårets resultat og omsetning?

–Fjoråret var det første driftsåret som nye eiere av Rotostøp AS og merkevaren River Boats. Således var jobben med å vekke River Boats litt mer omfattende enn vi trodde, og vi hadde egentlig kalkulert med ett nullregnskap første driftsår. Det dukker alltid opp litt uforutsette kostnader, men alt i alt omtrent som forventet både med tanke på resultat og omsetning, sier CCO/ Owner Reidar Gjølstad i River Boats.

Hvordan blir 2020 sammenlignet med 2019, er det vekst i omsetning, er det bedring av driftsresultat?

–Som nye eiere av Rotostøp AS og merkevaren River Boats har vi planlagt en jevn vekst i omsetning de kommende årene. Vi har hatt en vekst i hele år sammenlignet med fjoråret, med ett lite unntak under nedstengningen av Norge i mars og april. Totalt sett blir 2020 en betraktelig bedring både av omsetning og driftsresultat.

Hvilke modeller solgte dere mest av i fjor? Hvilke selger dere mest av i år?

–Vi ser at River Boats selger mer av litt større båter, både River 420 og ikke minst nyheten i 2020 River 460. Fortsatt selger vi mest av «ungdomsbåten» River 350XR.

Hvordan forventer dere at salget vil være i 2021, og hvilke båttyper og modeller forventer dere at vil selge bra neste år?

–Vi tror at de signalene vi har sett for markedet i 2020 vil fortsette til neste år. Vi opplever at forhandlerne er positive og fyller varelagrene i disse tider. Vi tror at vedlikeholdsfrie, selvlensende fornuftig prisede båter vil selge godt fremover. Mange vil nok ha muligheten til å reise på sjøen, fri fra alle bekymringer.

Klarer dere å opprettholde full produksjon i disse koronatider? Får dere delene og servicen dere trenger fra leverandørene?

–Vi opprettholder full produksjon og planlegger en forsiktig vekst. Vi har så langt fått delene og servicen vi har hatt behov for, men opplever at vi i noen tilfeller lenger ledetid på råvarer.

Hvilke trender generelt ser dere i båtmarkedet nå?

–Vi oppfatter at båtkjøperne i år er generelt fornøyde med sesongen, makroforholdene tatt i betraktning. Således ble det ikke ett ras av båter på finn.no som mange fryktet. Mange potensielle båtkjøpere satt på gjerdet i år, og det kan være lurt å planlegge sesong 2021 allerede nå. Vi tror at signalene vi har sett i 2020 vil forsterkes, og at mange kanskje satser enda mer på båtlivet. Med ganske stor sikkerhet blir det en «norsk» sommer, og vi får ønske oss fantastisk vær!

Powered by Labrador CMS