Her brenner pokerspillerens luksusbåt

Den spanske pokerstjernen Diego Gómez González’ 90-fots luksusbåt «Irmao» sank etter en voldsom brann utenfor Formentera lørdag. Se video!

Publisert Sist oppdatert

Ingen av de 17 personene; fem besetningsmedlemmer og 12 passasjerer som var bord kom alvorlig til skade i brannen, men én person har fått sykehusbehandling for lettere brannskader.

Brannen startet akterut da «Irmao» lå for ankers ved Cavall d’en Borràs, og spredde seg raskt over hele båten. Røyksøylen skal ha blitt sett helt fra Ibiza, 12 nautiske mil lengre nord.

@m.p.group Ieri a largo di les salines a Formentera uno yacht di 27 metri è rimasto avvolto dalle fiamme ….. completamente distrutto fortunatamente senza vittime. #formentera #yacht #incidentiinmare ♬ suono originale - Maurizio

Den spanske kystvaktens fartøy «Acrux» valgte å sette om bord en line og taue havaristen ut på havet, der den sank i ni-tiden lørdag kveld. Det er ikke meldt om forurensning av betydning som følge av brannen, og brannårsaken er så langt ikke klar.

«Irmao» var et Nuvolari Lenard-design, bygget i 1995 og totalrenovert i 2020. Ifølge den engelske avisen Daily Mail er båten var eid av den spanske pokerspilleren Diego Gómez González, med kallenavnet «Løven». Men båten er også utleieobjekt og det er ikke kjent om eieren selv var om bord da brannen startet.