Praktisk båtliv: Tyverisikring

Kom tyvene i forkjøpet

Det er ikke alltid du kan regne med at båt, motor og tank er på plass når du ser til båten. Her er noen enkle knep for fysisk sikring mot ubudne gjester.

Alt for mange båteiere opplever tyverier. Dette skjer hele året, men mørketid, opplag og forlatte havner gjør jobben enklere for kjeltringene.

De fleste tyverier fra båter er av påhengsmotorer og «løse deler» som bensintanker og gummibåter. Låser og spesialbolter kan forhindre mange av disse tyveriene, selv om kraftige boltsakser og batteridrevne vinkelslipere gjør at tyverier ikke kan forhindres helt. Profesjonelle, velutstyrte banditter spaner på havneområdene om dagen og fotograferer de mest lett tilgjengelige båtene. I skjul av mørket utføres så tyveriet.

Likevel er gode, gammeldagse låsesystemer et utmerket førstelinjeforsvar, og det er ikke alltid at låsenes styrke alene er avgjørende. Synet av en hengelås eller en kjetting kan virke preventivt under tyvenes forberedende undersøkelser og i kampen mot mer tilfeldige, mindre proffe tyver er fysiske sperrer gjerne nok til at båten eller utstyret får være i fred.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS