Brukttest Hansvik 900 Sport Cruiser

ALLVÆRSBÅT: Hansvik 900 Sport Cruiser er en komplett vestlandsbåt med akterdekk, romslig salong og to store lugarer.

Test av vestlandsbåten Hansvik 900 Sport Cruiser  

Hansvik 900 Sport Cruiser er et lite stykke norsk fritidsbåthistorie. Cirka 45 båter ble produsert i Rørvik, med og uten flybridge. Båtene er fulle av karakter og artige løsninger - og oppnår fortsatt gode priser på bruktmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Hansvik Båt AS i Rørvik på Vikna tilhører grunnfjellet i norsk plastbåthistorie, med tradisjoner tilbake i pioneralderen på 1960-tallet. Ikke minst er Hansvik-navnet forbundet med det store antallet praktiske småbåter og kombifiskebåter som Hansvik produserte gjennom flere tiår. Flaggskipet som brødrene Finn og Roger Hansvik lanserte i 1999 skulle bli Hansvik største modell. 900 Sport Cruiser var designet av Finn Hansvik, og kom først i hardtop-versjonen som vi har testet her. Vår testbåt er antakelig en av de aller første båtene som ble produsert. I 2003 ble Hansvik 900 forlenget med en integrert badeplattform og fikk modellbetegnelsen 950 Sport Cruiser. Samtidig kom den også i en flybridgeversjon under navnet Hansvik 950 Fly. Av totalproduksjonen på rundt 45 båter anslår Roger Hansvik at omtrent halvparten ble levert med flybridge frem til produksjonen ble stoppet i 2010. I 2011 ble ifølge Roger Hansvik den siste Hansvik 900 Fly levert til Ulsteinvik med en Yanmar-motor på 466 hk.

Da Båtmagasinet foretok testen i mai 2022,lå det fire tilsvarende båter ute på finn.no. De var priset mellom snaue 700 000 kroner og cirka 1,5 millioner kroner. Samtlige forsvant raskt. Prisen for en båt med flybridge var cirka 2 millioner kroner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER