Test Marex 330 Scandinavia

NY GENERASJON: Marex 330 Scandinavia er en svært gjennomarbeidet familieturbåt.
NY GENERASJON: Marex 330 Scandinavia er en svært gjennomarbeidet familieturbåt.

Komplett, perfeksjonert familieturbåt

For tyve år siden gikk vi fra Oslo til Selje med første generasjon Marex 330 Scandinavia. Den nye Marex 330 Scandinavia som ble lansert i vår bærer samme navn – men forøvrig er likhetene få.

Publisert Sist oppdatert

Marex har foretatt en utrolig reise i løpet av ganske nøyaktig tyve år. Da brødrene Espen og Thomas Aalrud overtok selskapet rundt år 2000, besto merkevaren av mange modeller som sprikte i alle himmelretninger. De først utslagene av nye ideer kom i form av Marex 21 Duckie og senere Marex 350 Cabriolet Cruiser. Sistnevnte bygde videre på Marex 350 Scandinavia og grunnkonseptet i Cabriolet-cruiseren, med skyvetak, gigantisk bysseløsning og sterk betoning av funksjonelle løsninger, dannet grunnlaget for den nye retningen som Marex skulle ta. Så kom Marex 370 Aft Cabin Cruiser som definerte en ny designlinje som produsenten har rendyrket og perfeksjonert siden. I dag har Marex en homogen modellfamilie fra 32 til 37 fot. Funksjonelt og visuelt er disse modellene utviklet ut ifra noen enkle, men grunnleggende kjerneverdier som har blitt en del av merkevarens DNA: Å gjøre båtene så funksjonelle som mulig for målgruppen, som er tydelig definert, nemlig turbåtfolket.

Det finnes noen ytterst få produsenter som har vært tro mot ett konsept og perfeksjonert dette gjennom tiår. Denne formen for målrettet produktutvikling der løsninger eltes og finslipes over tid, resulterer etter vår oppfatning i de mest brukervennlige båtene, med løsninger som står seg over tid. I tilfellet Marex er denne produktutviklingen åpenbart basert på en grunnleggende forståelse av hva båtbrukeren trenger og setter pris på – i en grad som overgår det selv erfarne båtbrukere er klar over. Stadig blir man som båtbruker slått av tanken «aha, det var smart!» i møte med produsentens signaturløsninger for kalesjedesign, oppbevaring og rominndeling. Marex 330 Scandinavia er intet unntak i så måte.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER