RÅDYRT: Det er lite en forhandler kan gjøre med listeprisen på et motordeksel. Det er dessverre rådyrt, sier Per Ivar Aas  og Per Arne Jahren-Andersen i Vestfold Maritim. Bare dekselet til en 150 hester Yamaha koster over 32 000 kroner. Foto: Amund Rich. Løken.
RÅDYRT: Det er lite en forhandler kan gjøre med listeprisen på et motordeksel. Det er dessverre rådyrt, sier Per Ivar Aas og Per Arne Jahren-Andersen i Vestfold Maritim. Bare dekselet til en 150 hester Yamaha koster over 32 000 kroner.

Pass på motordekselet – koster skjorta

Selv denne enkle glassfiberhatten koster sin vekt i gull. Blir det skadet eller stjålet, gjelder det å ha en god båtforsikring.

Publisert Sist oppdatert

Et deksel til en utenbordsmotor sitter utsatt til om du skulle sneie borti et høytsittende anker i baugen på en cabincruiser, en stygg bryggekant eller bli påkjørt av annen båt. Dekselet på utenbordsmotoren er utsatt for skader ved et sammenstøt, og ikke minst, det er lett å stjele. Noen deksler, langt i fra alle, går om hverandre på beslektede motormodeller, for eksempel en 115- og 150 hester av samme fabrikat, eller en 300- og en 350 hester. «Emblemtrimming» kan være attraktivt for tvilsomme båtfarende.

Fikk bakoversveis

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER