BRABUS: Denne 38 fots Brabus 900 XC er i grunnversjon en Axopar 37. Råtassen skal vises på årets båtutstilling i Tønsberg.

Sinnatagg til Tønsberg Boatshow

Rå og brutal. Det er kort og godt beskrivelsen av Norges eneste Brabus 900 XC Black OPS. Pål Herholdt tar sinnataggen med seg til årets båtmesse i Tønsberg.

Publisert Sist oppdatert

Den tradisjonsrike båtforhandleren Herholdt Andersen AS i Tønsberg er forhandler av flere kjente båtmerker som Axopar, Nimbus, Flipper og Yamarin, men er også Norges eneste autoriserte forhandler for Brabus Marine. Brabus er mest kjent for å forvandle serieproduserte biler, som Mercedes Geländewagen, til å ose av råskap.

DETALJER: Brabus er lett gjenkjennelig med lukseriøse interiørdetaljer.

Fra Axopar til Brabus

Når det gjelder båt, har spesialisten på styling håndplukket Axopar som sin samarbeidspartner. Her har Brabus oppnådd noe av den samme effekten, topp ytelse og et design som får entusiastene til å stoppe opp. Brabus Shadow 900 XC Black OPS er en luksuriøs kjøremaskin med stor vekt på spennende farger og eksklusive detaljer. Men det har sin pris å pimpe en Axopar til nesten det ugjenkjennelige. Den aktuelle Brabus 900 XC Black som skal vises på Tønsberg Boatshow i helgen 3. til 5. mai, har en prislapp på 7 900 000 kroner. På hekken finner du to av Mercurys 450 R-motorer.

Domineres av lokale forhandlere

OPTIMIST: Frode Sundsdal gjør i disse dager de siste forberedelser til årets utgave av Tønsberg Boatshow. Over 100 båter og mange utstyrsleverandører vil prege Tønsberg i helgen 3.-5. mai.

I likhet med Herholdt Andersen er det også de øvrige toneangivende lokale båtforhandlerne som vil prege årets utgave av Tønsberg Boatshow. Her vil Vrengen Maritime, Memo og Vestfold Maritime stiller med et stort antall båter fra sin portefølje, Vrengen med Nordkapp og Sting-rangen, Vestfold med båter fra blant andre Finnmaster og Brig og vannscootere fra SeaDoo og Memo med Ibiza og Askeladden Den desidert største båten på messen er en Sunseeker 74 fra Sundal Yacht på Jarlsø. Blant andre trofaste utstillere i Tønsberg finner vi Viknes Sør som har med seg siste versjon av sine bestsellere.

Over 100 båter utstilt

Totalt er det ventet i overkant av 100 båter på årets messe, opplyser ildsjel og primus motor i Tønsberg Boatshow, Frode Sundsdal, til Båtmagasinet. I tillegg til flytende godbiter vil som vanlig et stort antall utstyrsleverandører fylle de mange teltene på brygga. Greier han å slå fjorårets all time high time med nærmere 15.000 besøkende? Med spennende båtnyheter og godt vær, så kanskje...