– For dyrt eller for langt unna

– For dyrt eller for langt unna

Selv om tilgangen på ledige båtplasser er bedre enn på lenge, kan det være vanskelig å finne plass til båten.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Den unge studentfamilien sliter med å finne en båtplass i nrheten til deres budsjett. Foto: privat.

Det er for tiden ti ganger flere tilbud om utleie/salg av båtplasser enn ønsker om båtplass, er det ikke gitt at man finner en passende plass overalt. Østlandet er populært om sommeren, og Rune Buljo og hans familie har annonsert siden medio mars uten å få et passende tilbud til sin 18-fots Draco Suntop.

Familien har lagt ut følgende annonse med bilder av den unge familien på finn.no: 

«Vi er en studentfamilie med tre småtroll som ønsker å leie båtplass i Grimstad, langtidsleie også ønskelig. Vi har en liten 18-fots Draco Suntop, så trenger ikke store plassen. 2.5 m holder i massevis. Sikker betaling og aldri noe tøv. Håper vi hører fra deg.»

– Joda, vi har fått noen napp. Men enten er de ganske langt unna, eller så koster de 9000 kroner og oppover. Det blir ganske kostbart for en liten familie der far er student og vil sykle til båten med de minste for å komme seg en liten tur på sjøen, forteller Rune.

Familien prøvde i fjor å leie en båtplass som lå «bare» 17minutter unna med bil, Det viste seg at med båtturen inn og ut tok det en time før man var på sjøen, sier familefaren, som også tok kontakt med diverse foreninger. Det var kortere venteliste på de private plassene, da de hadde mindre ventetid enn kommunale båtplasser. – Hehe, «bare ca. 15 år så fikk vi plass», var beskjeden vi fikk, forteller Draco-familien i Grimstad.

Les om hvor du finner ledig båtplass i neste utgave av Båtliv.