Barnas Trebåtfestival i Risør

Ledelsen i Risør Trebåtfestival melder om den største satsningen noensinne for barn og unge under sommerens arrangement, som går av stabelen mellom 6. og 9. august.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding:

«Barnas Trebåtfestival» blir et eget avgrenset aktivitetsområde der barn og unge kan boltre seg med sirkusteater, håndverksaktiviteter, kurs og egen underholdning. På lørdagen blir det egen gateparade for barn der deltakere og tilskuere risikerer å støte på et fem meter høyt troll.

Under fjorårets jubileumsfestival i Risør var det mange som satte pris på at det var lagt opp til flere aktiviteter for barn og unge. Dette la festivaladministrasjonen merke til:

– Visst er vi godt i rute med påmeldte båter og håndverkere. Vi satser samtidig knallhardt på at Risør Trebåtfestival skal kunne tilby noe for hele familien, og har derfor prioritert å få til et bredt tilbud for barnefamilier, noe som passer vår nye profil der byrommet blir tatt mer og mer i bruk som arena, sier arrangørene.

Denne satsningen ga gjenlyd hos Norsk Kulturråd og Aust-Agder fylkeskommune, som begge har bidratt sjenerøst til at festivalen kan tilrettelegge enda mindre for de minste båtlivsrekruttene.

«Ingen unge skal reise fra Trebåtfestivalen uten en trebåt i hånda» lyder slagordet for håndverksgata for barn, der det i tillegg til spikking vil være mulig å prøve seg på tredreiing, repslaging, myntpreging, tradisjonell matlaging og så videre.

Barna får sågar et et helt eget område i 2009, der assistenter styrer påmeldinger og køer slik at alle skal kjenne seg trygge. Som i 2008 vil det være mulig å melde seg på særskilte sjørøvertokter, samt en skateskole med norgeseliten som instruktører. Den største satsninga i 2009 er imidlertid workshop og opptog med en sirkusteatertropp fra Oslo, kalt Circus World Theatre. I tillegg til musisering av og med et fullt sirkusorkester tilbyr de barna aktiviteter i form av sminking og kostymetilvirking, samt drama og sirkuskurs. Alle barna som deltar på fredagen og lørdagen vil få sjansen til å være med i det store opptoget på lørdag ettermiddag. Da vil de hjemmelagede kostymene tas i bruk, og medvirkende barn få spille med orkesteret i prosesjonen.

– I indre havn venter en stor overraskelse, forklarer Tommy H. Stenrud fra Circus World Theatre, «i form av et fem meter høyt mekanisk troll modellert på de kjære tegningene til Kittelsen. Tenk hvor flott det bir! Trollfar dansende i midten, og rundt ham et et hav av utkledde og begeistrede småtroll som er med på taktene.»

Som i fjor koster det kun kr 50,- pr dag for barn å komme inn på Risør Trebåtfestival. Sirkusworkshop er inkludert i prisen. Det er ekstra avgift for skateskole med Henning Braaten og Frederic Esnault, og for sjørøvertokt med Truls Myhre Madsen.

Nyheter/båter/utstillere publiseres fortløpende på festivalens hjemmesider.