Barbro Rønnevig Sundtoft fra Lillesand,sammen med redaktør Thor Børresen I Lillesandposten var gjester på akterdekkpraten i dag.
RS 135 "Kaptein Egil J. Nygård" legger til utenpå Båtlivs båt i Lillesand. Da måtte vi få dem med på akterdekkprat selv som de hadde dårlig tid!
Barbro Rønnevig Sundtoft (70) inviterte oss ut på tur med Buste´n etter dekkpraten.

Barbro i Buster´n

Barbro Rønnevig Sundtoft (70)  i Lillesand har ført båt i nesten 70 år. Etter akterdekkspraten inviterte hun Båtliv med på en rundtur i havnebassenget.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Barbro Rønnevig Sundtoft leverte Båtlivs utskremte tilbake på reportasjebåten etter en rundttur utenfor havnebassenget. Foto og film: Linn Krogh Hansen og Karina Muggerud.

Lillesand;

– Jeg lærte å ro før jeg begynte på skolen, og etter det gikk det rakst over til påhengsmotor, forteller Barbro Rønnevig Sundtoft i Lillesand. Men selv om hun er oppvokst med skjærgården utenfor, var det ikke vanlig at jenter tok roret like ivrig som henne.

Sundtoft var en av tre gjester på akterdekket i Lillesand, og annonserte at hun muligens kom med sin egen Buster. Hvis det gikk greit å legge til ved siden av oss innerst like til venstre for Beddingen restaurant,vel og merke.   Ettersom det var ledig ved siden av Fiskebrygga, eller det Barbro omtaler som «Dronningbrygga», fortøyde hun båten der og kom til fots, noen minutter før gjest nummer to, som var redaktør Thor Børresen i Lillesandposten. Gjest nummer tre, skipper Håkon Skjolden på redningsskøyta RS 135 «Kaptein Egil  J. Nygård», ble huket inn etter at skøyta la seg inn til Båtliv, og måtte ta turen via båten vår for å komme om bord igjen etter en kort pause på land.

– Det var, og er vel fortsatt ikke, helt vanlig å se damer til rors, selv ikke her med skjærgården rett utenfor, mener Barbro Rønnevig Sundtoft.

Nylig fikk hun følgende kommentar fra barnbarnet etter at et annet familemedlem hadde kommentert at hun «hadde ført det meste av båter»:

 – Nei, hun har ennå ikke ført danskebåten!

Den spreke og sjøvante 70-åringen ler og forteller om en jevngammel venninne som nylig lurte på om hun ikke kunne lære henne å kjøre båt. Venninnen er fra Lillesand, men har aldri ført båt selv. Det hadde alltid vært mannen som har tatt seg av båtkjøringen. Men etter å ha sett Barbro fare rundt i robåt, kajakk, aluminiumsbåt med mer, mente hun at det var tid å lære det selv.

– «Du kjører jo til og med sjekte, så da kan du vel lære meg», var oppfordringen fra venninnen, som innså at det hadde sine begrensinger å alltid måtte vente til mannen hennes var klar til å frakte henne hit og dit med båt.

Se flere bilder fra Båtlivs sommertokt på vår facebookside.

Se hele akterdekkpraten live i reprise her.