Båtmagasinet-TV nr. 11/2021

På tide å snakke om energibruk

I denne sendingen av Båtmagasinet TV har vi testet snekkefolkets motorseiler med trommis om bord. Og vi har innslag med hollandsk trawler i stål, samt et intervju med Hallgeir Hopen som bygger saktegående båter, og vi snakker med Bård Eker som er mer kjent for å bygge langt raskere båter.

Båtmagasinet 11 er nå i butikkene. Det betyr at det også er tid for Båtmagasinet-TV. I denne utgaven er saktegående båter et sentralt tema. .Vi har testet snekkefolkets motorseiler Nauticat 331, vi har en stor reportasje om et par som falt fullstendig for en saktegående, nederlandsk trawler - og vi har et stort intervju med båtdesigner Bård Eker blant annet om fremtidens fremdriftsløsninger i båter.

Se sendingen nederst i artikkelen

– Sammenlignet med hurtiggående båter, har alltid båter som går i skrogfart vært veldig drivstofføkonomiske, så om man er villig til å senke tempoet på sjøen så må man nødvendigvis ikke vente på ny teknologi for å finne mer drivstoffgjerrige alternativer, sier redaktør Atle Knutsen i Båtmagasinet-

– Ja, nå er det dyrt med strøm, gass og olje, og for båtlivet kan det være like relevant å snakke om energiforbruk som energikilde, sier publisher Ole Henrik Nissen Lie i Norsk Maritimt Forlag.

Atle Knutsen og Ole Henrik Nissen-Lie tar deg gjennom sendingen i anledning av Båtmagasinet 11 2021: