-Norske båtkjøpere er blant de mest kritiske i verden. Båtkjøpere i Norden etterspør også helt andre kvaliteter ved båtene, enn det amerikanere og europeerne gjør, sier Askeladden-sjefen Henrik J. Askvik.
Norske båtkjøpere er blant de mest kritiske i verden, sier Henrik J. Askvik i Askeladden.

- Norske båtkjøpere mest kritiske i verden

- Norske båtkjøpere er blant de mest kritiske i verden. Båtkjøpere i Norden etterspør også helt andre kvaliteter ved båtene, enn det amerikanere og europeerne gjør, sier Askeladden-sjefen Henrik J. Askvik.

Publisert Sist oppdatert

- Det begynte med Oselveren hjemme på Os i Bergen, forteller Henrik J. Askvik. Familien har hatt lange båtbyggertradisjoner i slekten. I dag er han styreleder i Askeladden Boats AS, og den som har preget designet av flere av de nyeste Askeladden-modellene på markedet. - Det er gjerne meg som har hatt ansvaret for å lage den første kravspesifikasjonen på de nyere modellene våre, sier han, og røper at Askeladden C97 konseptuelt er satt sammen av inspirasjon fra to andre båtkonsepter. – Vi har latt oss inspirere av Sea Ray 320 Sundancer og Flipper 900 ST og fokusert på å kombinere og forbedre det beste fra disse to båtene inn i et nytt konsept, som vi enn så lenge er helt alene om på det globale markedet, sier Askvik. Den konseptuelle kravspesifikasjonen går helt ned på detaljnivå på hvilke løsninger som skal velges når det gjelder materialer, tekniske løsninger, plasseringer og design. Når den konseptuelle kravspesifikasjonen er klar, har vi et kreativt samhandlingsmøte på en uke eller to, før designerne fortsetter med den videre uttegning og utvikling av konseptet, sier Askvik.

Bygger i Polen

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER