Prøvekjøring av Yamarin 88 DC

Båtkjede omsetter for 350 millioner

Bådsenter gruppen består av fire forhandlere med sterk omsetningsvekst i år, og som vil vokse videre.

Norsk båtbransje består av mange små aktører. Et tilløp til kjededannelse finner vi i Bådsenter gruppen, som består av Grimstad Bådsenter, Arendal Bådsenter, Kristiansand Bådsenter og Sjøberg Båt.

I år omsetter de fire båtforhandlerne for 350 millioner kroner, forteller daglig leder Jon Terje Andersen. Forhandlerne i gruppen selger ulike båtpakker. På Sørlandet er de Yamaha-forhandlere, mens Sjøberg Båt i Asker ved Oslofjorden selger båter med Suzuki på hekken.

–Ved å inngå i en gruppe får vi en bredere plattform for god drift. Vi deler på IT-systemer, finansieringsløsninger, innkjøp og kompetanse generelt, sier Andersen til Båtmagasinet. Han sier at det ikke er så store volumrabatter på innkjøpssiden som man kanskje skulle tro, fordi marginene er presset hele veien.

Prisene

Andersen utelukker ikke at gruppen vil vokse videre til å omfatte flere forhandlere i tiden som kommer, men veksten skal være nøktern og kontrollert. Et av målene neste år er å få opp prisene på brukte båter. Bådsenter Gruppen selger i år 750 båter. Mange av dem er brukte båter som de tar i innbytte i forbindelse med nybåtsalg. –For å få opp egne marginer blir det viktig å heve prisene på brukte båter, sier Andersen.

I sitt sortiment har Bådsenter gruppen Askeladden, Ibiza, Yamarin, Buster, Finnmaster, Axopar, Pioner, Jeanneau og Grand, i tillegg til vannskutere fra Waverunner. På Ibiza og Grand kan kunden selv velge utenbordsmotor, mens de andre merkene kommer som ferdige båtpakker.

I år gikk forhandlerne i gruppen tidlig tomme for flere av modellene, og også til neste år tror Andersen at det kan bli vanskelig å tilfredsstille etterspørselen.

–Per i dag har vi kun én bruktbåt til salgs i Arendal, ellers har vi solgt alt tomt. Jeg tror denne situasjonen med knapphet er bra for bransjen, sier Andersen.

Båtmagasinet vil i en serie artikler sette søkelyset på økonomien i båtbransjen. Klikk på lenken under og få tilgang til en oversikt over omsetning og resultat for 72 båtforhandlere langs hele hele kysten.

Se oversikt over økonomien til norske båtforhandlere her (for abonnenter)