Båtmagasinet-TV nr. 2/2022

TV: Bli med på prøvekjøring av nye Askeladden P70 i Båtmagasinets ferske Nett-TV-sending
TV: Bli med på prøvekjøring av nye Askeladden P70 i Båtmagasinets ferske Nett-TV-sending

Spår stor omveltning i båtbransjen

Henrik Askvik sier at båtbransjen og båtlivet er på vei inn i en stor omveltning. I denne Båtmagasinet-TV-sendingen får du også se prøvekjøring av P70 Pilothouse, bli med på svipptur med Wesling og besøke en motorsamling i Gressvik.

Publisert Sist oppdatert

­–Med det grønne skiftet er vi på vei inn i en like stor omveltning som da glassfiberen kom på 50-tallet, sier Askeladden-nestor Henrik Askvik i denne sendingen av Båtmagasinet-TV.

Henrik Askvik har vært med å prege båtbransjen i flere tiår, og Askeladden er Norges mest utbredte båtmerke. Båtbyggerveteranen flyttet ut produksjonen til Polen etter finanskrisen i 2008. Nå synes han det er vanskelig å se kursen videre for båtbransjen og båtlivet, men ser for seg store endinger i årene som kommer, og tror på hybride løsninger.

Henrik Askvik sier til Båtmagasinet-TV at bransjen står foran store endringer.
Henrik Askvik sier til Båtmagasinet-TV at bransjen står foran store endringer.

Fiske

I forbindelse med vårt besøk hos Askeladden på Os ved Bergen, fikk vi også testet P70 Pilothouse. Dette er en styrhusbåt for hobbyfiskere, og den nye modellen avløser P66. Om du liker å fiske, vil du nok også ha glede av reklamen fra BRP, som viser fiske fra vannscooter i denne sendingen.

Fart

I år er det 100 år siden Jan Herman Linge ble født. Han er Norges mest kjente båtkonstruktør med en rekke kjente seil- og motorbåter på reportaret. Wesling og Fjordling er fortsatt svært populære modeller, og vi har fått en svingom på sjøen og en prat med en Wesling-entusiast på Sørlandet, som er glad i det raske båtlivet.

Fredrikstad Motorfabrikk bygget båtmotorer i 70 år frem til 80-tallet. Vi har besøkt båtmotorentusiasten Petter Fagerli og hans FM-verksted i Gressvik.