Test:

GJENKJENNELIG: Askeladden har vært tro mot sitt etablerte formspråk, noe som gjør det nye flaggskipet C97 lett gjenkjennelig.
GJENKJENNELIG: Askeladden har vært tro mot sitt etablerte formspråk, noe som gjør det nye flaggskipet C97 lett gjenkjennelig.

Askeladden C97: Nyskapende og vågal

Tilfeldig eller ei: Flere av de ledende nordiske båtprodusentene går inn et vesentlig tøffere båtmarked med ferske, nyutviklede modeller i de høyere prissegmentene. Askeladden møter markedet med nytt flaggskip og vågale løsninger.

Publisert Sist oppdatert

I motsetning til hvordan det artet seg under krisene på begynnelsen av 1970- 1990-tallet og 2000-tallet, kan det vise seg å at produsentenes satsninger på stort og dyrt kan være en strategisk god beslutning – i alle fall basert på signalene fra ledende produsenter. Markedet for båter i de øvre prisklassene synes foreløpig mindre berørt av renteusikkerhet og inflasjon. Askeladden har i lengre tid utviklet en mektig weekendcruiser med hardtop som er produsentens største modell siden Commuter 11 ble lansert i 2008 – da båtmarkedet bråstoppet. Så er det å håpe at Askeladden C97 ikke lider samme skjebne. Båten har gode forutsetninger for å lykkes, og treffer utvilsomt bredere enn forrige gang Askeladden satset så stort. 

C97 skaper noen assosiasjoner til Bror Withs dromedille. Modellnavnet Dromedille ble til som et resultat av at konstruktøren ville forene to uforenlige egenskaper i sine With-joller, med referanse til dromedaren og krokodillen. I nye Askeladden C97 har produsenten hatt som mål å kombinere en rekke funksjonelle designløsninger som tidligere har vært velfungerende innenfor sine konsepter, men å kombinere akterlugar og utenbordsmotorer med weekendcruiserlayout og nedsenket fordekk med gjennomgang i vindskjermen, har vi sjelden sett tidligere. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER